vremenska prognoza

Očekuje nas sunčana subota na Jadranu, a u unutrašnjosti naoblaka

12.11.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U novom tjednu ponegdje će pasti malo kiše ili slabe rosulje, a poslijepodne će biti i kraćih sunčanih razdoblja

Danas u većini predjela stabilno, na Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito, a u unutrašnjosti česta niska naoblaka, rijetko i malo slabe kiše.

SUBOTA

Prijepodne u kopnenim predjelima magla i niski oblaci, prema sredini dana povremena sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice sunčano, puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a temperatura bez veće promjene.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčana razdoblja, ali mjestimice će i dalje biti niske naoblake, navečer opet i magle, a rijetko je u popodnevnim satima moguća i slaba rosulja. Vjetar slab, a temperatura oko 13 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredina dana barem kraća sunčana razdoblja, a niski oblaci će se zadržati uglavnom oko rijeka, rijetko je moguće i malo slabe kiše ili rosulje. Temperatura između 10 i 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji unatoč buri neće biti sasvim vedro, u većini predjela i poslijepodne djelomice sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a temperatura oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, na moru i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima, a temperatura bez veće promjene.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ni kraj ovog, ni početak novog tjedna ne donose veće promjene - u unutrašnjosti magla i niski oblaci, mjestimice dugotrajni. Ponegdje će pasti malo kiše ili slabe rosulje, a poslijepodne će biti i kraćih sunčanih razdoblja. Sredinom tjedna južina i jače naoblačenje s kišom, lokalno i obilnom, a temperatura do utorka bez promjene, zatim malo viša.

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz obalu uz visinsku dolinu idućih dana nestabilno i promjenjivo, povremeno će pasti i kiša, a obilnija je moguća sredinom tjedna. Bura će oslabjeti i okrenuti na istočnjak, zatim i jugo, a uz južinu će i dalje biti iznad prosječno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Očekuje se novi toplinski val: Temperature će svaki dan biti veće od 35 stupnjeva i na moru i na kopnu

Više s weba