PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Počinje nam pritjecati sve topliji zrak, a izražena južina mogla bi mnogima pokvariti raspoloženje

21.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Početkom vikenda na kopnu još oblačnije i još vjetrovitije, no uglavnom tek u drugome dijelu subote uz kišu pa i poneki pljusak, rjeđe u noći na nedjelju

Ispred prostranog frontalnog poremećaja koji se s Atlantika približava Alpama, počinje nam pritjecati po visini sve topliji zrak s jugozapada kontinenta. No, za vikend će on biti i nešto bogatiji vlagom.

Bit će to vrijeme po izraženoj južini koja će mnogima kvariti raspoloženje pa i prolazno vremenske prilike, ali samo do nedjelje.

PETAK

Ujutro i prijepodne još uvijek pretežno vedro. Tek će mjestimice u unutrašnjosti biti kratkotrajne magle, češće po gorskim kotlinama te uz rijeke na istoku zemlje. Vjetar u početku slab, ali polako početi puhati slabo jugo, na sjevernom Jadranu i umjereno. Samo jutro tek malo svježije nego jučer.

Image
VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas sunčano i svježije: Slijedi postupno sve toplije razdoblje po južini

Image
VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas sunčano i svježije: Slijedi postupno sve toplije razdoblje po južini

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj daljnji porast naoblake, a sve će kraća biti sunčana razdoblja. Jačat će jugozapadni vjetar na umjeren, na udare mjestimice jak, a s njim će porasti i temperatura na vrijednosti oko 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji te Srijemu postupno sve više oblaka, samo još kratko na krajnjem istoku u početku sunčanije. Uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar temperatura između 18 i 20 °C.

U Dalmaciji najviše sunčana vremena, iako će biti dosta visokih oblaka, a do kraja dana na sjeveru i onih nižih koji skroz zaklanjaju sunce. Jugo u jačanju, ali temperatura bez veće promjene, ostaje ugodno toplo.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

Na sjevernom Jadranu i gorju će se skupljati najviše oblaka, a na širem riječkom području može već biti i slabe kiše. Jugo umjereno, do večeri ponegdje i jako, a iako će temperatura biti slična, u gorju i malo viša, činit će se malo svježije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Početkom vikenda na kopnu još oblačnije i još vjetrovitije, no uglavnom tek u drugome dijelu subote uz kišu pa i poneki pljusak, rjeđe u noći na nedjelju. Slijedi zatim razvedravanje, nakon nedjeljne jutarnje magle, a onda i pretežno sunčan te još topliji idući tjedan. Tek će povremeno biti umjerenog jugozapadnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vrijeme po jugu. No, glavnina će se oblaka zadržavati samo oko Kvarnera, za vikend uz kišu pa i poneki pljusak. Od nedjelje južina polako popušta, a bit će zatim obilje sunca, osobito u Dalmaciji. Temperatura slična ili čak malo viša, dakle pravo bablje ljeto.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Pandemija ne smije biti izgovor'

Ne piše nam se dobro: U idućih pet godina globalno zagrijavanje premašit će 1,5 stupanj

Više s weba