prognoza Doriana Ribarića

Stigla promjena vremena: Kiša će danas u obilnoj količini sadržavati saharski pijesak

31.3.2022. u 7:30/ Dorian Ribarić

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje oblačno i tmurno s povremenom kišom, izraženijom oko Korduna, Banovine i Posavine

Stigla nam je izražena promjena vremena, koja će prekinuti ili barem ublažiti dugotrajnu sušu u našim krajevima. U Jadran postupno ulazi ciklona koja nam još od jučer doprema veliku količinu vlažnog zraka, a nad nama će kružiti i idućih dana.

Danas glavnina ovog pogoršanja. Kiša će osim u obilnoj količini, biti prljava, tj. sadržavati će veće količine saharskog pijeska.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne posvuda tmurno, kišovito, na Jadranu i područjima uz njega s obilnom količinom oborine. Pritom je uz obalu već moguća i grmljavina. Puhat će još uvijek umjereno i jako, na krajnjem jugu i olujno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Vraćamo se u zimske jakne, a nakon sunčanih zraka moguće su snježne padaline: Do kraja tjedna nestabilno i na moru i na kopnu

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Vraćamo se u zimske jakne, a nakon sunčanih zraka moguće su snježne padaline: Do kraja tjedna nestabilno i na moru i na kopnu

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje oblačno i tmurno s povremenom kišom, izraženijom oko Korduna, Banovine i Posavine. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac, bit će svježe uz oko 13 °C.

Oblačno i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no kiša će ovdje češća biti u zapadnim područjima, gdje će i osvježiti. Drugdje, uz umjeren južni i jugoistočni vjetar koji će puhati sve do kraja dana, koliko toliko ugodno na oko 17 °C.

Upravo se čita

Image
U gorju snijeg

Prosinac počinje tmurnim, hladnim danom, osim tamo gdje će puhati bura. U gorju snijeg

U Dalmaciji i njenom zaleđu najkišovitije, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito na krajnjem jugu. Uz još uvijek jako jugo, nizak tlak i puno kiše, valja računati i na plavljenje nekih riva te obalnih područja. Prema večeri malo mirnije.

I na sjevernom Jadranu te okolnom gorju ostaje oblačno. Kiša i pljuskovi i dalje uporni na širem riječkom području te u Gorskom kotaru i Lici, no drugdje će se prolazno malo prorijediti. Jugo slabi i postupno okreće na slab do umjeren jugozapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak. Temperatura posvuda između 12 i 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Bit će i dalje dosta oblaka, a slijedi i zahladnjenje. Ipak, nakon petka oborine postupno sve rjeđe. No, uz osjetan pad temperature tijekom subote u gorju će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a nakratko se to može dogoditi i u ponekim nižim predjelima. Od nedjelje sve češća sunčana razdoblja, ali će jutra biti prilično hladna, početkom idućeg tjedna u manjem minusu. Toplije i stabilnije očekuje se od iduće srijede.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana nakon kišovitog petka s još uvijek izraženim jugom i južnim vjetrom, potkraj subote će zapuhati bura. S njom će i ovdje malo zahladiti, ali će se znatnije prorijediti kišonosni oblaci, iako se još neće moći računati na sasvim suho vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
prognoza doriana ribarića

Čeka nas česta izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, uglavnom suhih. Slijede i sve sunčaniji dani

Više s weba