napokon stabilno

Stigli smo do kraja promjenjivog razdoblja. Sredina tjedna sunčanija i toplija, za vikend stiže pravo prolje...

19.4.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Od sredine tjedna na kopnu stabilnije i sunčanije, iako će još u početku uz lokalno jači razvoj oblaka biti slabe kiše ili ponekog kraćeg pljuska i to izglednije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Krajem tjedna još vedrije, postupno i sve toplije pa će temperatura već u petak u većini predjela biti na 20-ak stupnjeva, a za vikend i iznad toga

Prema kraju tjedna uz slabiji utjecaj doline, zatim i jačanje grebena stabilnije, sunčanije i toplije pa će vikend obilježiti prava proljetna toplina.

SRIJEDA

Prijepodne u kopnenim predjelima poveća naoblaka, mjestimice će i prevladavati oblačno, a past će i još malo slabe kiše - i to vjerojatnije u gorju i na krajnjem jugu. Uz obalu će od jutra biti sunčanije, puhat slaba do umjerena bura, pod Velebitom s jakim udarima, a prema sredini dana vjetar s mora.

Poslijepodne u središnjim predjelima barem kraća sunčana razdoblja, ali uz više oblaka će još ponegdje pasti i malo slabe kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali povremeno i više oblaka uz koje će uglavnom u Posavini pasti koja kap kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 17 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, neće biti sasvim stabilno pa je uz lokalno jači razvoj oblaka moguć i poneki kraći pljusak. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura do najviše 20 stupnjeva.

Sunčanije i u gorju, još više na sjevernom Jadranu, a tek će mjestimice pasti malo slabe kiše. Bura će oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura u gorskim predjelima između 10 i 14 a uz obalu oko 17, 18 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od sredine tjedna na kopnu stabilnije i sunčanije, iako će još u početku uz lokalno jači razvoj oblaka biti slabe kiše ili ponekog kraćeg pljuska i to izglednije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Krajem tjedna još vedrije, postupno i sve toplije pa će temperatura već u petak u većini predjela biti na 20-ak stupnjeva, a za vikend i iznad toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana sunčanije, vedrije i toplije pa ćemo i ovdje tjedan završiti pravim proljetnim vremenom - sunca neće nedostajati, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Za cijelu zemlju na snazi narančasto upozorenje: Na Jadranu večeras snažno nevrijeme uz tuču, moguće i pijavice

Više s weba