Hladnoća se nastavlja

Sunčano, ali i dalje vrlo hladno. Uz obalu povremeno jaka i olujna bura

9.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Zimska hladnoća nastavlja se i na istoku zemlje, prevladavat će vedro, a temperatura će biti tek nekoliko stupnjeva iznad nule, uz to će puhati slab do umjeren istočnjak. Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, uz izuzetak vikenda kada će biti više oblaka, ali oborine se ne očekuju

U anticikloni idućih dana stabilno, a hladni val će se prekinuti tek u nedjelju kada će uz više oblaka rijetko biti i slabih oborina.

ČETVRTAK

Prijepodne u većini predjela pretežno sunčano, često i sasvim vedro, a više oblaka bit će još samo u gorskoj Hrvatskoj. Puhat će slab do umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, a uz obalu umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima uglavnom sunčano, tek će rijetko biti nešto oblaka. Vjetar slab, a temperatura i dalje ispod 5 stupnjeva.

Zimska hladnoća nastavlja se i na istoku zemlje – prevladavat će vedro, a temperatura će biti tek nekoliko stupnjeva iznad nule, uz to će puhati slab do umjeren istočnjak.

U Dalmaciji sunca i vedrine neće nedostajati, a i bura će malo popustiti - bit će većinom umjerena, još samo ponegdje i jaka. Temperatura između 6 i 9 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu vrijeme po buri, većinom sunčano, a olujnih udara će biti još samo povremeno i tek ponegdje. U gorju djelomice sunčano i vrlo hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U hladnom valu ostajemo do nedjelje kada će ga dotok malo toplijeg zraka prekinuti pa ćemo u novi tjedan uči nešto ugodnijim vremenom. Jutra i dalje hladna, u petak i subotu i vrlo hladna, ali zatim minusi neće biti tako izraženi, a danju od ponedjeljka sasvim ugodno, osobito na suncu. Za vikend će se skupljati više oblaka, a slabih oborina će biti samo u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, uz izuzetak vikenda kada će biti više oblaka, ali oborine se ne očekuju. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i tramontanu, samo u nedjelju opet prolazno pojačanu. Temperatura će postupno rasti, osobito u novom tjednu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Za cijelu zemlju na snazi narančasto upozorenje: Na Jadranu večeras snažno nevrijeme uz tuču, moguće i pijavice

Više s weba