Gotovo proljetno toplo

Sunčano razdoblje trajat će sve do vikenda, očekuje se tek povremena naoblaka

14.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U stabilnom razdoblju ostajemo do petka, a onda će nam se približiti dolina i malo destabilizirati atmosferu. Prije toga u unutrašnjosti pretežno sunčano uz čestu maglu, sredinom tjedna mjestimice i dugotrajnu, a zatim južina donosi porast naoblake, rijetko i vrlo malo kiše

Idućih dana sunčano, ali u unutrašnjosti i maglovito, a sredinom tjedna će magle biti i uz obalu.

UTORAK

Prijepodne sunčano, osobito na Jadranu, dok će u kopnenim predjelima povremeno biti umjerene naoblake. U većini unutrašnjosti bez vjetra, na istoku do umjeren sjeverozapadnjak, a na moru u noći i ujutro slaba do umjerena bura.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek će ponegdje biti nešto oblaka, a vjetar će uglavnom izostati. Temperatura oko 11 °C pa ostaje razmjerno ugodno za doba godine.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu povremeno više oblaka, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 9, 10 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, puhat će slab, tek povremeno i umjeren vjetar s mora. Bit će gotovo proljetno toplo s 15-ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, a vedrine neba neće nedostajati ni u gorju. Vjetar slab do umjeren, a temperatura ponegdje i malo viša u odnosu na jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U stabilnom razdoblju ostajemo do petka, a onda će nam se približiti dolina i malo destabilizirati atmosferu. Prije toga u unutrašnjosti pretežno sunčano uz čestu maglu, sredinom tjedna mjestimice i dugotrajnu, a zatim južina donosi porast naoblake, rijetko i vrlo malo kiše. Temperatura će prema kraju tjedna sve više rasti pa za vikend možemo i u unutrašnjosti očekivati 15-tice u najtoplijem dijelu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Do kraja tjedna na Jadranu proljetno toplo, u početku će prevladavati sunčano, ali magle već u srijedu može biti uz zapadnu obalu Istre, a u četvrtak i drugdje. Pred vikend će i ovdje okrenuti na jugo, s njim će stizati i oblaci, a kiše će biti tek ponegdje i vrlo malo.

Više s weba

Pročitajte još

Image
hladna jutra

Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

Više s weba