prognoza doriana ribarića

U petak dolazi naoblačenje, a na moru će biti i dosta vjetrovito

4.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

U Dalmaciji u drugom dijelu dana oblačno, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, osobito krajem dana i navečer

Završilo nam je dugotrajno razdoblje stabilnog, suhog i iznimno toplog vremena. Stiglo je izraženo pogoršanje koje će sa zapada do kraja dana zahvatiti cijelu zemlju. Radi se o cikloni i njenim frontalnim poremećajima koji donose veliku količinu vlage nad naše krajeve, a obilna će oborina pasti do subote ujutro na području Dinarida.

PETAK

Ujutro i prijepodne naoblačenje, već ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju s kišom i izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Postupno će se ti tmurni oblaci širiti prema središnjoj Hrvatskoj i osobito Dalmaciji. Još će uglavnom suho u prvome dijelu dana ostati na krajnjem istoku zemlje, gdje može biti i magle. Bit će i vjetrovito, ponajprije na moru uz jako, na sjevernom dijelu i olujno jugo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom oblačno i kišovito, a lokalno može biti i grmljavine. Puhat će umjeren, u gorju na udare jak, južni i jugoistočni vjetar, no ostaje podjednako ili tek malo manje toplo nego jučer. Bit će između 16 i 18 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno sve više oblaka, povremena kiša, a do večeri lokalno i pljuskovi. Zapuhat će umjeren jugoistočni i istočni vjetar s kojim će još uvijek biti razmjerno ugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji u drugom dijelu dana oblačno, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, osobito krajem dana i navečer. Bit će još vjetrovitije uz vrlo jako na udare olujno jugo, zatim i oštro, a time i manje toplo.

Na sjevernom Jadranu u početku još uz nevere i jake pljuskove, rjeđe prema kraju dana, a tmurno i kišovito ostaje u gorju. Jugo će okretati na podjednako neugodan jugozapadnjak, ali ubrzo slabjeti. U noći će zatim bura.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti svakako su pred nama svježiji dani, osobito za vikend uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, ali bit će to temperatura tek primjerena za početak studenog. Dakle, bez studeni. U subotu još valja računati na povremenu kišu, češće na istoku i u gorju, ali će do nedjelje uglavnom prestajati. Od ponedjeljka stabilnije, ponovno uz jutarnju maglu i niske slojevite oblake.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana će se proširiti jaka i olujna bura te rastjerati tmurne oblake, najkasnije u subotu u Dalmaciji gdje još može biti obilne kiše i izraženog nevremena, osobito u njenoj unutrašnjosti. Sunčanije i mirnije od ponedjeljka, a više oblaka skupljati će se ponovno sredinom idućeg tjedna s novom južinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

Više s weba