Prognoza Damjane Ćurkov

U stabilnoj situaciji nećemo ostati dugo: Kiša, snijeg i mraz, na Jadranu moguća koja pahulja

4.12.2021. u 7:30/ Damjana Ćurkov

U nedjelju tmurno i oblačno, bit će kiše, lokalno i obilne, a ponajprije u gorju te ponegdje u nizinama i susnježice i snijega

U stabilnoj situaciji nećemo ostati dugo jer će već u nedjelju na vrijeme djelovati nova duboka dolina uz koju će sutra biti uglavnom oblačno s kišom, u gorju i snijegom.

Subota

Prijepodne u kopnenim predjelima barem djelomice sunčano, a na moru i vedrije. Bura će na Jadranu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima još sredinom dana djelomice sunčano, a zatim porast naoblake. Zapuhat će južni i jugozapadni vjetar koji će do kraja dana mjestimice imati i jake udare. Temperatura oko 5 stupnjeva.

U Slavoniji još u početku dosta sunca, a onda prema večeri i u noći na subotu sve oblačnije. Vjetar slab, a temperatura oko 4, 5 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano, prema kraju dana porast naoblake, a navečer je sjevernije moguće i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, navečer jugo, a dnevna temperatura između 9 i 13 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu od sredine dana sve oblačnije, a navečer će ponegdje pasti i malo kiše, u gorju susnježice ili snijega. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, ali već krajem dana jačanje južine. Temperatura u gorju ispod 5, uz obalu oko 10 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Image
VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Južinu će do kraja dana zamijeniti vjetar sa sjevera: U gorju, ali i u nizinama moguć snijeg

Image
VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Južinu će do kraja dana zamijeniti vjetar sa sjevera: U gorju, ali i u nizinama moguć snijeg

Idućih dana na kopnu

U nedjelju tmurno i oblačno, bit će kiše, lokalno i obilne, a ponajprije u gorju te ponegdje u nizinama i susnježice i snijega. U ponedjeljak će oborine uglavnom prestati, a onda su na redu dva stabilnija dana. Jutra će u početku biti malo manje hladna, ali opet sredinom tjedna čest mraz.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u nedjelju česta, lokalno i obilna kiša i pljuskovi. U ponedjeljak će oborina biti još uglavnom u Dalmaciji – uz obalu kiše, a u unutrašnjosti moguće i snijega pri čemu je poneka pahulja nošena burom moguća i na obali. Puhat će jako jugo, zatim jaka bura, a onda sredinom tjedna opet južina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Još danas su mogući pljuskovi, a sljedeći tjedan nas čeka sunčano i toplo vrijeme

Više s weba