BUDITE NA OTVORENOM

Uživajte još za vikend uz sunce, u ponedjeljak hladnije s kišom

7.1.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U nedjelju djelomice sunčano, ujutro s maglom, oblačnije u gorju gdje će biti i kiše. U ponedjeljak oborine još češće, lokalno i obilne

Siječanjska toplina poremetila je cijelu prirodu pa umjesto snijega i hladnoće, ovih dana uživamo u proljetnom vremenu, u Dalmaciji i berbi šparoga.

SUBOTA

Prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno, rijetko će pasti i koja kap kiše. U ostatku zemlje barem djelomice, često i pretežno sunčano, ali bit će mjestimice biti i dugotrajne magle. Vjetar će izostati.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne djelomice sunčano, ponegdje će i dalje biti niskih oblaka. Prema kraju dana će jačati jugozapadnjak, a temperatura oko 9, 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u nastavku dana barem djelomice sunčano. Vjetar slab, a temperatura oko 11 stupnjeva.

Na jugu Dalmacije pretežno sunčano, ali prema večeri će se skupljati oblaci pa će sjevernije prevladavati oblačno, rijetko će pasti i koja kap kiše. I dalje bez vjetra, a temperatura oko 14, 15 °C.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici većinom oblačno, lokalno će pasti i vrlo malo slabe kiše. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju povremeno i jak, a temperatura uglavnom između 8 i 13.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju djelomice sunčano, ujutro s maglom, oblačnije u gorju gdje će biti i kiše. U ponedjeljak oborine još češće, lokalno i obilne. Južina će dodatno pojačati, početkom tjedna oslabjeti i okrenuti na vjetar sa sjevera uz koji će nam stići malo hladniji zrak pa će krajem razdoblja jutra biti hladna, ali tijekom dana će temperatura biti oko 10 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana promjenjivo ili pretežno oblačno, kiše će biti već u nedjelju, ali češće i obilnije u ponedjeljak. Od utorka prolazno razvedravanje. Jugo će jačati pa će u ponedjeljak biti jako i olujno, ali već utorak okreće na buru. Sredinom tjedna će temperatura biti malo niža.

Više s weba

Pročitajte još

Image
vrijeme curi

Znanstvenici i aktivisti upozoravaju: Ignoriranje klimatskih promjena donijet će još veću katastrofu u budućnosti!

Više s weba