PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

31.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Ostaje i dalje iznimno toplo za kraj listopada, 25-26 °C, lokalno i 27 °C

Slično se nastavlja i početkom novog tjedna. Stabilno pod utjecajem anticiklone, dok se poremećaji zadržavaju na zapadu kontinenta, a nama će povremeno ta vlaga stizati tek od srijede. Do tada uživajte u babljem ljetu, u Dalmaciji i do četvrtka-petka.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne u nizinskom dijelu zemlje opet magla i niski oblaci, ali smanjene vidljivosti ima i na moru, osobito sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar će uglavnom izostati, tek na jugu slab do na otvorenome ponegdje umjeren sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomično izdizanje magle. Opet će temperature biti zato raznolike, toplije svakako u gorju i gdje se niski oblaci ranije raziđu, čak do 20 °C, moguće i koji više.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još će kratko biti niske naoblake, najviše oko Podravine no bit će i barem kraćih sunčanih razdoblja. Temperatura uz više sunca između 18 i 22 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunce i vedrina. Vjetar slab, tek na otvorenome moru rijetko umjeren sjeverozapadni, a ostaje i dalje iznimno toplo za kraj listopada, 25-26 °C, lokalno i 27 °C.

I na sjevernom Jadranu i u gorju uz dosta sunca i topline. No izostankom vjetra sumaglica i niski oblaci mogli bi se još uvijek zadržavati uz zapadnu obalu Istre, oko nekih kvarnerskih otoka te po kotlinama.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na blagdan Svih Svetih slično, ali uz rjeđu i kratkotrajniju maglu, a zatim uz jugozapadnjak više sunčanog i posvuda još toplijeg vremena. Od srijede ipak promjenjivije, moguća je i koja kap kiše, uglavnom na zapadu i oko gorja, no razmjerno ugodno će se zadržati do petka. Prava promjena stiže s petka na subotu: kiša, pljuskovi, pojačan vjetar, a za vikend i zamjetno zahladnjenje.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se od srijede postupno skupljati sve više oblaka na sjevernom dijelu, oko Kvarnera sporadično uz malo kiše, dok će sunčanije ostati u Dalmaciji. Pogoršanje postupno zahvaća Jadran u petak i subotu. Bit će lokalno izraženijih pljuskova, grmljavine, nevera, najprije izraženo jugo, a zatim tijekom subote prolazno i jaka na udare oluja bura uz pad temperature

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Očekuje se novi toplinski val: Temperature će svaki dan biti veće od 35 stupnjeva i na moru i na kopnu

Više s weba