vremenska prognoza

Već od jutra posvuda će biti vedro i sunčano, a uskoro kreće i novi val vrućine

6.7.2021. u 6:45/ Dorian Ribarić

Temperatura osjetno viša, osobito u gorju, gdje će biti podjednako vruće kao i uz samu obalu

Nakon ekstremne suše koja se iz lipnja nastavila u srpnju, prekid je ponegdje donijela jučerašnja kišna epizoda. No, već se atmosfera stabilizirala u sve jačem grebenu anticiklone. U njemu će pritom s juga stizati i sve topliji zrak pa nam slijedi i novi val vrućine. Bit će na kopnu kratak, ali intenzivan, a prekinuti će ga poremećaja sa zapada kontinenta, koji će do nas stići oslabljeni potkraj petka i u danima vikenda.

UTORAK

Već od jutra posvuda vedro i sunčano. Tek rijetko po kotlinama i nizinama u ranim jutarnjim satima može nakratko biti magle. Bit će mirno, ali će duž obale puhati slaba do umjerena bura i tramontana, ponajprije u Velebitskom kanalu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj obilje sunca i vedrine. Izostat će i bilo kakav značajniji vjetar, a i temperatura će osjetno porasti te će posvuda s oko 32 °C biti vruće pa čak i vrlo vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu pregršt sunčanog vremena. Ostaje uglavnom i mirno, tek na krajnjem istoku prolazno uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura lokalno i do 34 °C.

U Dalmaciji sunčano i vruće. Uglavnom preko 30 °C, ali će se na slabom do umjerenom maestralu činit za nijansu ugodnije.

Upravo se čita

Image
NEMA STRAHA

Perišić najavljuje bolje izdanje Vatrenih protiv Kanade: 'Gledat ćete novu, pravu Hrvatsku'

Sunčano, gotovo bez oblačka i na sjevernom dijelu Jadranu. Bura će potpuno oslabjeti, a samo će ponegdje zapuhati slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura osjetno viša, osobito u gorju, gdje će biti podjednako vruće kao i uz samu obalu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi nam dva ili tri prava sunčana i vrela dana. Kreće, dakle, novi val vrućine. Vrhunac se na kopnu očekuje u četvrtak kada bi maksimalci mogli lokalno ići i preko 37 °C, osobito u Slavoniji. Osvježenje stiže potkraj petka, a povremenih pljuskova će, uz ipak normalnije temperature, biti i tijekom vikenda.

IDUĆI DANA NA MORU

Duž većeg dijela Jadrana ostaje potpuno sunčano, pa se i ta promjena s petka na subotu gotovo da neće ni osjetiti. Tek koji pljusak se očekuje u unutrašnjosti Istre i zaleđu Dalmacije. Temperatura će naglo porasti, a neugodna vrućina će biti još neugodnija nakon toplih pa i vrlo toplih noći. Možda će je samo malo ublažiti povremeno umjeren maestral uz samu obalu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prevladavajuće sunčano, umjerena naoblaka, slabiji vjetar: Ništa od prave vedrine, ali ostaje suho i ugodno

Više s weba