naselja bez struje

VIDEO Nevrijeme pogodilo Slavoniju, vjetar čupao stabla i rušio krovove: 'Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu'

Image
Foto: Shutterstock

'Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske'

5.8.2021. u 13:20/ RTL Vijesti

Danas je oko 10 sati istok Hrvatske zahvatilo nevrijeme praćeno snažnim vjetrom koji je donio niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a odnio je i lim sa jedne od zgrada u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, doznaje Večernji list.

Građani javljaju i o izvrnutim plastičnim kontejnerima za otpad, slomljenim granama stabala, razbijenim staklima na prozorima, otkinutim komarnicima, ali i o polegnutim usjevima u svojim vrtovima.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvijestilo je na Twitteru o nevremenu u Osijeku, praćenom kišom i jakim vjetrom, koje je nešto prije 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici HR Vrijeme objavili su video sa posljedicama nevremena u Retkovcima.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

"Vele da je palo oko 20 litara kiše u sat vremena tu u Strizivojni, a vjetar je bio toliko snažan da je digao krovove obiteljskih kuća, ali i štala. Sve se brzo odvilo, a selo trenutno nema struje", rekao je stanovnik za 24 sata.

Nevrijeme je pogodilo i Dalj, selo u Slavoniji. Neka kućanstva su bez struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam na kavi kad se nebo spojilo sa zemljom. Brzo sam se digao i krenuo prema doma, no toliko je padalo da sam se morao sakriti ispod krova benzinske. Sve se odvilo u 10-15 minuta, a za sobom je ostavilo veliku štetu, sva sreća nije bilo leda, bar ne u našem selu. Vjetar je iščupao stabla iz tla, digao krovove", rekao je jedan stanovnik.

Nevrijeme u Osječko-baranjskoj županiji, bez struje ostala naselja

Olujno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je oko 8,50 sati rubno područje Osijeka, područje Đakovštine i Dalja, bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a poteškoće su i Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestila je Civilna zaštita. 

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama. 

Bez struje su u četvrtak ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Civilna zaštita izvijestila je i o jutrošnjem nevremenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji nakon kojeg su zabilježene štete na električnoj mreži širom županije, prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala.

Najveći problem je s opskrbom električne energije zbog pokidanih električnih vodova na području cijele županije, a na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a.

Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode, a Županijski centar 112 je od 8,35 do 10 sati zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Uživajte u babljem ljetu jer od srijede stiže i koja kap kiše

Više s weba