PROŠAO IZNADPROSJEČNO TOPLI BOŽIĆ

Danas jako puno sunca, a temperature idu do 15 stupnjeva. Za sutra pripremite kišobrane

26.12.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu u utorak jače naoblačenje, posvuda s kišom, glavninom u prvome dijelu dana. Na moru svakodnevno uz bar malo kiše

Iza nas je još jedan iznadprosječno topao, ali ovaj put stabilan Božić. Ta se toplina nastavlja do ove, ali i početkom iduće godine. Mali pad temperatura očekujemo nakon prolaska oslabljenog frontalnog poremećaja u utorak. No, prije toga, danas sve izraženija južina.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne i dalje magla, sumaglica, često niski slojeviti oblaci, ali rjeđe i ne toliko gusto kao jučer. Naime, na zapadu unutrašnjosti će jugozapadnjak već biti umjerene jačine. Najviše oblaka ponovno na sjevernom, ali i dijelu srednjeg Jadrana te zaobalju, gdje mjestimice može biti slabe kiše ili rosulje, uglavnom oko Velebita. Sunčanije na krajnjem jugu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj češća sunčana razdoblja, suho i još toplije, čak do 15-16 °C. No, bit će i vjetrovitije s umjerenim na udare moguće jakim jugozapadnjakom, osobito u gorju.

Na istoku djelomice sunčano, zapuhat će i ovdje južina, a bit će podjednako toplo, ako ne i malo toplije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji i sutra dosta promjenjive naoblake uz slabo do tek ponegdje umjereno jugo. Oblačnije prema sjeveru, a u zadarskom zaleđu može pasti i koja kap kiše. Ostaje ugodno, od 12 °C u zaobalju do 16 °C na moru. Ponegdje uz više sunca, kao na jugu i otocima, do 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i oko njega još uvijek tmurno, ponegdje uz slabu kišu ili rosulju, sve izglednije navečer. Jugo slabo, na Kvarneru umjereno, no jugozapadnjak u gorju može imati jake čak i olujne udare. Temperatura između 12 i 15 °C, rijetko niža od toga.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U utorak jače naoblačenje, posvuda s kišom, glavninom u prvome dijelu dana. Nakon toga samo djelomično razvedravanje, ali i jedno prolazno osvježenje u srijedu i četvrtak, osobito u jutarnjim satima. Bit će povremeno više oblaka, ali od četvrtka kreće nova južina s kojom će ponovno porasti temperature, a s iznadprosječnom toplinom ćemo se i oprostiti od ove godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivije. Svakodnevno uz barem malo kiše, najmanje tijekom srijede kada će slabo do umjereno jugo izostati i samo će kratko na sjevernom dijelu zapuhati bura. Ostaje razmjerno toplo za doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA JUŽINA

Vraća se južina: Većinom umjerena, u gorju na udare i jaka. S njom stižu i visoke temperature

Više s weba