PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas još dosta kiše, a sutra napokon malo sunca: Temperature će ići preko ugodnih 20-ak stupnjeva

27.9.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu više sunca u srijedu, a stabilizacija se očekuje od nedjelje. Na moru od četvrtka lokalno jače nevrijeme

Ciklone i frontalni poremećaji sa zapada kontinenta redaju se jedni za drugima. Nema traga stabilizaciji, ne samo danas nego i idućih dana, jer ostajemo u polju niskog tlaka za sjevera, a s jugozapada u višim slojevima atmosfere pritječe vlažan i nestabilan zrak.

UTORAK

Ujutro i prijepodne novo naoblačenje i novi val oborina zahvaća Jadran i područja uz njega, a pritom može pasti i obilna količina kiše, najizglednije na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti uglavnom suho uz sunčana razdoblja, ali u jutarnjim satima još s čestom maglom. Vjetar u nizinama slab, dok će duž obale i u gorju jačati jugozapadnjak, u Dalmaciji ponegdje jugo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj slijedi jedno jače naoblačenje uz češću kišu, lokalno i izražene pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. No, do tada uz slab do umjeren jugozapadnjak malo čak ugodnije, bit će 19-20 °C, ali će okretanjem na umjeren, prolazno jak sjeverac do večeri osvježiti.

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Pred nama je nestabilan tjedan uz kišu, često i obilne oborine te izraženu južinu

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Pred nama je nestabilan tjedan uz kišu, često i obilne oborine te izraženu južinu

I na istoku postupno sve nestabilnije i oblačnije, ali će se malo dulje zadržati sunčana razdoblja prije nego s lokalnim pljuskovima zapuše prolazno pojačan sjeverac. Temperatura između 19 i 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji popodne prolazno mirnije, rjeđi pljuskovi, a smanjit će se malo i naoblaka pa su izgledna sunčana razdoblja. Nestabilnije svakako u zaobalju, a uz slab do umjeren jugozapadnjak, ponegdje jugo, ostaje podjednako toplo.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u početku izgledna obilna kiša, moguće praćena grmljavinom, osobito na širem riječkom području. I dalje vjetrovito uz jak jugozapadnjak koji će, kao i kiša, postupno slabjeti prema kraju dana. Temperatura bez veće promjene.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti slijedi promjenjivo, od četvrtka do subote i kišovito razdoblje. No, kiša će najčešća biti u petak, u gorju lokalno opet obilnija. Više sunčanih razdoblja u srijedu, a stabilizacija se očekuje od nedjelje. Temperatura slična, ostaje ugodno do kraja tjedna, malo toplije danju u danima vikenda.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u srijedu nešto više sunca, a tek pokoji pljusak, no bit će tek kraći predah pred novo pogoršanje. Već od četvrtka opet značajno raste vjerojatnost za lokalno jače nevrijeme pa i obilnu kišu, a sve će to pratiti jako, na udare ponegdje i olujno jugo. Smirivanje i razvedravanje, čini se tek krajem tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas i sutra uživajte u toplom i ugodnom vremenu: Od četvrtka stiže puno padalina

Više s weba