VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Danas još ujutro oblačno, zatim slijedi razvedravanje, ali mogući pljuskovi. Od sredine tjedna vruće i sparno...

31.5.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov

Cijeli tjedan ostaje manje ili više nestabilno pa će kraćih lokalnih pljuskova biti gotovo svakog dana, a nešto češće tijekom vikenda

Nakon jučerašnjih nevremena danas će atmosfera ipak biti nešto stabilnija pa će kiša biti povremena, a pljuskova će biti još mjestimice uz obalu, osobito sjevernog Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije.

UTORAK

Prijepodne u unutrašnjosti većinom oblačno, kiše će biti uglavnom u gorju, a pljuskova ponegdje na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Puhat će slabo do umjereno jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupno razvedravanje, ponegdje i djelomice sunčano, ali još rijetko može pasti i koja kap kiše. Vjetar slab, a temperatura od 20 do 23 stupnja.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a lokalno može pasti i malo kiše – izglednije oko slavonskog gorja. Temperatura malo viša – većinom oko 23, 24 °C.

Nakon jučerašnjih nevremena, danas u Dalmaciji znatno mirnije - barem djelomice sunčano, prolazno nešto više oblaka, a kiša ili poneki pljusak mogu se očekivati još samo ponegdje u unutrašnjosti. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura između 25 i 28 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i poslijepodne nestabilno pa će tako i dalje biti lokalnih pljuskova, a u gorju povremene kiše, ali ipak manje nego ujutro. Uz slabu do umjerenu južinu i tu toplije.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Sredinom tjedna u unutrašnjosti sunčanije i sve toplije pa će uz 30-ak stupnjeva vrlo brzo biti vruće i sparno. Cijeli tjedan ostaje manje ili više nestabilno pa će kraćih lokalnih pljuskova biti gotovo svakog dana, a nešto češće tijekom vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu do kraja tjedna sunčanije i vedrije, ali i vrlo toplo, a od četvrtka i vruće. Noći će biti sve toplije pa će tako minimalna temperatura u većini predjela ostajati iznad 20 stupnjeva što je iznad prosjeka za početak lipnja i više odgovara pravom ljetu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
jačanje vjetra

Stiže nagla i brza promjena: Oborina sve manje a temperatura se snižava

Više s weba