prognoza dorijana ribarića

Danas kratkotrajno smirivanje uz sunčana razdoblja. Idućih dana obilne kiše i pad temperature

17.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Prvi već u petak donosi obilnu kišu, a onaj sa subote na nedjelju i osjetan pad temperature. Dovoljan da kiša i u onom nižem gorju prijeđe u susnježicu i snijeg, nakratko čak moguće i nizinama središnje Hrvatske, no bez zadržavanja na tlu

Nakon prvog u nizu pogoršanja, danas ipak mirnije i prolazno koliko toliko stabilnije. No, to je samo predah pred tmuran i kišovit kraj tjedna. Stižu novi poremećaji, a već se danas podno Alpa formira nova ciklona koja će slično kao i jučerašnja sutra prelaziti preko naših krajeva.

ČETVRTAK

Do jutra će kiša uglavnom prestajati, vjetar oslabjeti, a nešto će uporniji kišonosni oblaci biti na jugu, osobito širem dubrovačkom području. No, iako uglavnom suho, i drugdje još dosta zaostalih oblaka, u unutrašnjosti često u obliku magle i niskih slojevitih oblaka, lokalno dugotrajnijih, posebice na zapadu zemlje. Magle ili sumaglice može čak nakratko biti i uz samu obalu dijela srednjeg i južnog Jadrana. Na moru će inače samo prolazno zapuhati slaba do umjerena tramontana.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, čak i uz dulja sunčana razdoblja, barem tamo gdje se razbiju zaostali niski oblaci. Vjetar slab, a temperatura bez veće promjene, oko 11-12 °C.

Na istoku sve više sunčanog vremena. Ne dugotrajno, jer će do kraja dana ipak biti promjenjive naoblake, no bez oborina. Posvuda ostaje svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji poslijepodne sunčana razdoblja i sasvim mala mogućnost za tek tu i tamo koju kap kiše. Mirnije uz slabljenje sjeverozapadnjaka, a tek će kasnije navečer zapuhati jugo. Temperatura za stupanj dva viša od jučerašnje, a uz malo sunca će biti svakako ugodnije.

Na sjevernom Jadranu stiže postupno sve više oblaka, osobito krajem dana i navečer. Lokalno je pritom moguća i slaba kiša, prije svega na širem riječkom području. Vrijeme je to opet po južini, sve izraženijoj u večernjim satima. No, bit će prije toga ipak ugodnije nego jučer.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti glavnom tmurno uz redanje kišnih valova. Prvi već u petak donosi obilnu kišu, a onaj sa subote na nedjelju i osjetan pad temperature. Dovoljan da kiša i u onom nižem gorju prijeđe u susnježicu i snijeg, nakratko čak moguće i nizinama središnje Hrvatske, no bez zadržavanja na tlu. Hladnije se zatim nastavlja u novom tjednu, osobito ujutro, ali i dalje bez stabilizacije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još kišovitije. Izraženi pljuskovi, nevere prolazno jako i olujno jugo, lebićada, od subote izraženije u Dalmaciji nego na sjevernom dijelu. Naime, potkraj subote će na sjevernom Jadranu zapuhati olujna bura i širiti se postupno duž ostatka obale pa će i oborine biti rjeđe. Uz buru će i ovdje osjetno zahladiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 14.6.2016.

Više s weba