PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA

Danas nas očekuje rijetko koja kap kiše na Jadranu, u unutrašnjosti opet magla

15.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu slijedi jedno oblačnije, kišovitije pa i sve svježije razdoblje, a na Jadranu se očekuje sličan razvoj događaja kao i na kopnu, ali uz jači vjetar

Visinski vrtlog vlažnog i nestabilnog zraka danas slabi te je malo stabilnije. No, samo prolazno, jer se sa zapada kontinenta približava prostrani frontalni poremećaj, a do srijede će se formirati i ciklona u Genovskom zaljevu.

UTORAK

Do jutra uglavnom prestanak oborina. Tek se rijetko koja kap očekuje još na Jadranu i predjelima uz njega, uglavnom širem dubrovačkom području, gdje doduše, postoji i manja mogućnost za grmljavinski pljusak. U unutrašnjosti opet česta magla, ponegdje dugotrajna, ali će biti malo manje hladno nego jučer.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj još će biti nešto zaostalih oblaka, ali svakako sunčanije nego danas. Zapuhat će južina, tj. slab do umjeren jugozapadnjak s kojim će i temperatura porasti do najviše 13-14 °C.

Image
prognoza dorijana ribarića

Još danas i sutra uglavnom suho, a onda nam sa srijede na četvrtak stiže kiša i osvježenje

Image
prognoza dorijana ribarića

Još danas i sutra uglavnom suho, a onda nam sa srijede na četvrtak stiže kiša i osvježenje

U Slavoniji opet sunčana razdoblja, možda i malo rjeđa no danas, osobito u Posavini. Vjetar uglavnom slab, ali bit će i malo ugodnije, uglavnom između 11 i 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomično razvedravanje, samo u početku koja kap kiše na krajnjem jugu ili uz granicu s BIH. Zapuhat će postupno jugo, ali jačat će tek kasnije navečer i u noći na srijedu. Bit će zato i dalje ugodno za ovo doba godine.

Na sjevernom Jadranu po sve izraženijem jugu i jugozapadnom vjetru stiže jače naoblačenje, a potkraj dana i kiša, najprije u Istri i na širem riječkom području. Temperatura uz more između 14 i 17 °C, u gorju oko 11-12 °C.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi jedno oblačnije, kišovitije pa i sve svježije razdoblje. Radi se o dva kišna vala, uz koje lokalno može biti i obilnije oborine, najprije u srijedu, a zatim ponovno s petka na subotu. Kakva takva stabilizacija čini se tek od nedjelje, ali uz još malo niže temperature, ujutro moguće i mraz.

IDUĆIH DANA NA MORU

Sličan razvoj događaja kao i na kopnu očekuje se i na Jadranu, ali uz jači vjetar. Nevere i izraženi pljuskovi u srijedu s jakim na udare olujnim jugom te ponovno u petak i subotu kada će kiša, čini se, biti još češća. Tmurne će oblake tada barem dijelom rastjerati jaka, do nedjelje na udare olujna bura. Temperatura postupno u padu, osobito krajem tjedna kada će i na moru biti svježe kako i priliči dobu godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba