PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Danas nešto niža temperatura u odnosu na početak mjeseca: U Dalmaciji moguće i do 20 Celzijusa

6.11.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na kopnu početak tjedna nestabilan, ali od utorka sunčano. Na Jadranu pred vikend novo jačanje bure

Ciklona će se pomaknuti dalje na jugoistok pa će gradijenti tlaka između nje i grebena zapadnije od nas biti manje izraženi, a u takvim okolnostima bura će prema kraju dana postupno slabjeti.

NEDJELJA

Prijepodne na Jadranu većinom sunčano, osobito na sjevernom dijelu, dok će u unutrašnjosti prevladavati oblačno, a još malo kiše će pasti uglavnom u Slavoniji, Baranji i Lici. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i dalje jaka i olujna bura s orkanskim udarima.

Poslijepodne središnjoj Hrvatskoj umjereno ili pretežno oblačno, a malo sunca bi moglo proviriti jedino na sjeverozapadu. Vjetar će oslabjeti, a temperatura ostaje osjetno niža u odnosu na pretopli početak mjeseca, ali 12, 13 stupnjeva je i dalje iznad prosjeka.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu i u nastavku dana većinom oblačno, a još malo kiše će pasti samo mjestimice u Posavini i Podunavlju. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura tek stupanj, dva viša od jutarnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji popodne pretežno sunčano, jedino će prema jugu biti još nešto zaostale naoblake. Jaka bura s olujnim udarima će postupno slabjeti, prema otvorenom moru i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura uz više sunca i do 20 °C.

Ugodnije i na sjevernom Jadranu - većinom sunčano, bura će slabjeti, a temperatura oko 16, 17 stupnjeva. Nešto sunčanih razdoblja bit će i u gorju, dok će u Lici ostati većinom oblačno, a temperatura ispod 10 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Početak novog tjedna nestabilan, ali kiše će biti malo i samo ponegdje, dok će već utorak biti više sunca. Jutra će opet obilježiti magla i niski oblaci, ponegdje i dugotrajni. Sredinom tjedna opet malo slabih oborina, uglavnom u gorju i na zapadu, a danju postupno sve toplije, ali jutra ostaju prohladna.

U NOVOM TJEDNU NA JADRANU

U Dalmaciji u novom tjednu većinom sunčano, ponegdje će biti i magle ili sumaglice, a sjevernije sredinom tjedna porast naoblake, povremeno će pasti i nešto kiše, osobito u četvrtak. Vjetar slab do umjeren, utorak i sasvim mirno, a pred vikend novo jačanje bure. Dnevna temperatura uz obalu ostaje iznad prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 10.2.2017.

Više s weba