Jugo će slabjeti

Danas oblačno s kišom, prema kraju dana bit će sve hladnije

27.12.2022. u 8:07/ Damjana Ćurkov Majaroš

Polako nam se ponovno vraća zima, ali samo na kratko. Od četvrtka ponovno toplije pa ćemo u novu godinu ući s dozom dopline

Danas uz frontalni sustav većinom oblačno s povremenom kišom, ali navečer i osjetno hladnije.

UTORAK

U većini predjela pretežno oblačno s povremenom kišom, koje će u ovom prvom dijelu dana najmanje biti u Dalmaciji. Jugo će slabjeti, već prijepodne na kopnu i okrenuti na sjeverni vjetar.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno s povremenom kišom koje će prema kraju dana biti sve manje. Uz sjeverni vjetar dnevna temperatura oko 11, 12 stupnjeva, a zatim navečer još hladnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu niska naoblaka i povremena kiša. I ovdje će sjeverni vjetar sniziti dnevnu temperaturu, a večernju još i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjivo, bit će sunčanih razdoblja, ali i povremene kiše, a ponegdje može i zagrmjeti. Uz većinom umjereno jugo se temperatura neće previše mijenjati pa ostaje toplo s 15-ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu većinom oblačno s povremenom kišom, slično i u gorju gdje će temperatura navečer osjetno pasti u odnosu na ovih 10-ak stupnjeva koliko će se mjeriti sredinom dana, na moru i do 15. Podno Velebita će zapuhati i pojačati bura.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Obično nakon božićne južine uslijedi zahladnjenje pa novu godinu dočekamo u zimskom vremenu, ipak, ovaj put to neće biti slučaj pa će nakon tek prolaznog pada temperature već od četvrtka južina donijeti novi rast tako ćemo staru godinu ispratiti i novu dočekati uz novu dozu topline. Idućih dana će malo kiše pasti tek povremeno u gorju, u petak i drugdje.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu i idućih dana promjenjivo, u srijedu kiša češća u Dalmaciji, a zatim na sjevernom dijelu. U srijedu prolazno bez izraženog strujanja, a zatim opet umjereno, povremeno i jako jugo, a uz južinu će do kraja tjedna ostati gotovo proljetno toplo, na staru godinu čak i još malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA JUŽINA

Vraća se južina: Većinom umjerena, u gorju na udare i jaka. S njom stižu i visoke temperature

Više s weba