OGLAS

iznadprosječno toplo

Danas osjetno toplije! Sve manje naoblake, a temperatura ide i do 28 Celzijevaca

26.9.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Idućih dana očekuje nas sve ljepše vrijeme. Za jutra na kopnu, potrebni su dugi rukavi, ali na moru je i dalje pravo bablje ljeto. Jutarnja magla neće utjecati na temperaturu tijekom dana. Za vikend nešto niže temperature, ali i dalje je povoljno vrijeme za druženje na otvorenome


Dok se visinski vrtlog polako popunjava i odmiče prema grčkoj u našim krajevima ima još zaostalih oblaka, ali postupno jača utjecaj anticiklone. Te stabilnije prilike, najavljuje i bura.

UTORAK


Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti još pretežno, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj i prevladavajuće oblačno, rijetko moguće i uz koju kap kiše ili rosulje. Pritom će po kotlinama i uz obale rijeka biti magle, češće prema istoku. Na moru zato vedrina, ali još uvijek s umjerenom na udare jakom, pod Velebitom olujnom burom.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim krajevima sve sunčanije, bit će još zaostalih oblaka, uglavnom oko Korduna i Banovine, ali zasigurno i sunčanih razdoblja. Vjetar tek ponegdje do umjeren sjeveroistočni, a bit će osjetno toplije, kad se razvedri uz 24 pa i 25 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, malo samo oblaka, a i to tek prolazno na nebu. Vjetar slab, a temperatura viša od uobičajene za doba godine, između 24 i 26 °C.

U Dalmaciji sunce i vedrina, čak će i bura malo oslabjeti, ponegdje prema jugu nakratko i okrenuti na sjeverozapadnjak ili slab vjetar s mora. Zato osjetno toplije, primjerenije ljetu uz 27-28 °C.

Na sjevernom Jadranu vedrina, ali smanjivat će se naoblaka napokon i u gorskim krajevima. Ipak, ostaje razmjerno vjetrovito s umjerenom u velebitskom kanalu jakom burom. Temperatura između 25 i 27 °C, niže naravno u zaleđu.


DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

U unutrašnjosti idućih dana prevladavajuće sunčano, danju iznadprosječno toplo za doba godine. Jutra samo nakratko maglovita, ali svježa i prohladna pa će trebati i dugi rukav. Prolazno nešto više oblaka se očekuje za vikend uz malo niže temperature, ali ništa značajnije što se kiše tiče.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu pravo bablje ljeto. Još samo u srijedu pojačana bura, zatim mirnije tek danju do umjeren maestral. Oblaka gotovo da i neće biti, a neće nedostajati ni prave topline za uživanje na otvorenome.


Upravo se čita

Image
PRIVUKLI PAŽNJU

Zdravko i Zoran Mamić osvanuli na tribini: U njihovom društvu bio je poznati lik iz našeg nogometa

POGLEDAJTE VIDEO: Je li to novo normalno? Toplinski val usred proljeća, u Londonu umjesto jesenskih kiša, tuča usred ljeta

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MORU UZ BURU

Snijeg u gorju, kiša na Jadranu, a onda razvedravanje: Dobro se obucite, za kraj vikenda osjetno hladnije


Više s weba