PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV majaroš

Danas stabilno, sunčano i jesenski toplo. Idućih dana ujutro sve češće dugotrajne magle

15.10.2022. u 7:10/ Damajana Ćurkov

Jutra ostaju svježa, ali dani ugodni

Do sredine novog tjedna će se svi poremećaji držati dalje od nas, ostajemo pod utjecajem anticiklone, a ta stabilnost znači da većih promjena nema ni u danima pred nama.

Vikend smo počeli maglom i niskim oblacima, ali će idućih dana i u unutrašnjosti biti sve više sunčanih razdoblja. Uz obalu prijepodne burin uz koji će biti većinom vedro. Na istoku će puhati slab do umjeren jugoistočnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a rijetko će biti i niske naoblake. Vjetar slab, a temperatura između 16 i 19 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će i u drugom dijelu dana biti nešto oblaka, ali oni neće previše remetiti dojam sunčanog vremena. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a temperatura do najviše 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend je u Dalmaciji počeo lijepim jesenskim vremenom pa će tu i idućih sati prevladavati sunčano, često i potpuno vedro, a vjetar će uglavnom izostati. Za one koji još posjećuju plaže vrijeme je povoljno za kupanje - temperatura mora je oko 21, a zrak će se sutra zagrijati do 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorskim predjelima i dalje nešto oblačnije. Vjetar slab, a temperatura u gorju između 15 i 18, na moru oko 22, 23 °C.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Krajem ovog, ali i sve do sredine idućeg tjedna ostaje stabilno, tijekom dana i većinom sunčano, a ujutro će biti česte magle, mjestimice i dalje dugotrajne. Zbog magle će u noćnim i prvim jutarnjim satima vidljivost biti smanjena pa je u prometu potreban pojačan oprez. Jutra ostaju svježa, ali dani ugodni.

IDUĆIH DANA NA MORU

Stabilne vremenske prilike idućih dana i na Jadranu - većinom sunčano, mjestimice će biti magle ili sumaglice, osobito utorak. Temperatura bez veće promjene pa će dani protjecati u jesenskoj toplini, a kraj razdoblja će obilježiti sve jačanje bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba