PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas stiže kratko naoblačenje uz dosta pljuskova: Prema kraju dana razvedravanje sa suncem

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na kopnu vrlo stabilno vrijeme, temperatura iznad prosjeka. Na moru obilje sunca i topline, ali jutra mogu biti malo svježija

25.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Tjedan smo započeli nekima neugodnom južinom i iznadprosječnom toplinom, ali danas stiže manje pogoršanje. Radi se o brzom prolasku hladne fronte koja će nas ustvari samo okrznuti, a nakon nje će ponovno zavladati anticiklona i osigurati stabilne prilike do kraja mjeseca.

UTORAK

Ujutro i tijekom prijepodneva stiže naoblačenje, najprije u zapadne predjele unutrašnjosti, Gorski kotar te sjeverni Jadran, a sve će izglednija u tim područjima biti i kiša, lokalno moguće i grmljavina. Suho još na istoku, a u Dalmaciji i barem djelomice sunčano. Jugo postupno slabi, a na kopnu će prolazno uz naoblačenje zapuhati do umjeren sjeverac.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku kišovito, pasti će tada i glavnina kiše, dok se prema kraju dana očekuje njen prestanak pa i ubrzano razvedravanje, a možda se uhvati čak i malo sunca. Vjetar slabi, ali manje toplo, bit će između 17 i 20 °C.

Image
prognoza željke pogačić

Nakon južine u utorak stiže kratko pogoršanje. Nakon toga, do Svih svetih, stabilno i suho jesensko vrijeme

Image
prognoza željke pogačić

Nakon južine u utorak stiže kratko pogoršanje. Nakon toga, do Svih svetih, stabilno i suho jesensko vrijeme

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, ali tek mjestimice uz malo kiše, nešto češće oko slavonskog gorja. Smanjenje naoblake u suhim večernjim satima, a temperatura za 5-6 stupnjeva niža. Bit će to oko 19-20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji malo oblačnije, ali bit će to samo prolazno umjerena naoblaka. Bit će dovoljno sunčana vremena, zadržat će se potpuno suho i toplo, a jugo će oslabjeti.

Na sjevernom Jadranu i u gorju i dalje pretežno oblačno, u Istri, na širem riječkom području i u Gorskom kotaru tmurno uz kišu pa i pljuskove praćene grmljavinom. Mirnije prema večeri. Temperatura uglavnom između 20 i 23 °C, niža u višem gorju.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nakon kratke promjene slijede do daljnjeg znatno stabilnije prilike. Tek će u srijedu biti nešto još zaostalih oblaka, a zatim većinom sunčano. Ipak, bit će to tek nakon što se izdigne sve češća pa i dugotrajnija jutarnja magla i niski slojeviti oblaci. Temperatura bez veće promjene, ostaje iznad prosjeka, malo svježije, tj. primjerenije dobu godine gdje se magla dulje zadrži.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i topline. No, čak i ovdje od četvrtka u jutarnjim satima može biti magle, osobito u zaleđu, ali i iznad samoga mora. Pogodovati će tome još uvijek razmjerno toplo more i uglavnom slab vjetar, tek povremeno umjeren sjeverozapadni i to većinom samo prema otvorenome. Danju toplo, a jutra malo svježija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba