prognoza doriana ribarića

Uživajte još danas u vremenu, stiže pogoršanje uz pljuskove i pad temperature

3.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na Jadranu se očekuju udari olujnog juga, kiša, pljuskovi, grmljavina i nevere

Iznimna toplina polako popušta, no temperatura je i dalje iznad prosjeka za doba godine. Danas smo još uvijek u polju anticiklone, koje doduše slabi, jer nam se sa zapada kontinenta približavaju frontalni poremećaji. Do petka će se u zaljevu oko Genove formirati i nama dobro poznata tamošnja ciklona koja nam zatim donosi značajnije oborine.

ČETVRTAK

Prijepodne tek dijelom vedro, ali mirno, uglavnom bez vjetra i razmjerno svježe. Oblačnije na zapadu zemlje, moguće prolazno i uz malo kiše ili rosulje. Ponegdje će još biti dugotrajnije magle pa i niskih slojevitih oblaka, lokalno i na samome moru, izglednije prema otvorenome.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj više sunčanih razdoblja, čak i barem djelomice sunčano te suho. Zapuhat će slab, u sjevernijim područjima do umjeren jugoistočni vjetar. Temperatura malo pak niža od današnje, ali ostaje to oko ugodnih 17-18 °C.

Na istoku zemlje nakon izdizanja magle sunčanije, a tome će pomoći većinom umjeren jugoistočnjak. Temperatura između 16 i 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji najviše sunčanog vremena, iako mjestimice može uz otoka u početku još biti zaostale niske naoblake. Bit će za nijansu manje toplo, ali i dalje daleko od ikakve studeni, bit će oko 23-24 °C.

Na sjevernom Jadranu ranije će početi jačanje juga na umjereno, navečer jako, u noći na petak i olujno. No, već i do tada će se početi skupljati sve više oblaka, osobito na sjeveru Istre i na širem riječkom području gdje će biti i slabe kiše. Malo manje toplo.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak postupno pogoršanje vremena. Stiže jače naoblačenje uz kišu i pljuskove, a često će do nedjelje pasti i obilnija količina oborine. Izražena južina će tijekom subote okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će osvježiti. Smirivanje krajem ovog tjedna, a suho ulazimo u idući uz nešto svježija jutra.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u petak vrijeme pred samu ciklonu. Znači to jako na udare olujno jugo, kišu, pljuskove, grmljavinu i nevere. Sve će se sa sjevernog dijela širiti prema Dalmaciji, gdje je obilnija kiša izglednija tijekom subote. Jugo će tada postupno slabjeti, na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru koja će se do nedjelje proširiti duž cijele obale. Bura će tako rastjerati glavninu oblaka te osigurati sunčaniji, ali i malo svježiji početak idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba