VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas sunčano i svježije: Slijedi postupno sve toplije razdoblje po južini

Image

jesen

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Još u petak ujutro prilično svježe. No, bit će i sve više oblaka, a jače naoblačenje uz povremenu kišu očekujte u subotu, osobito u središnjim i gorskim područjima

20.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Danas samo prolazno malo svježije, ali ponovno uz jačanje anticiklone neće nedostajati sunčanog vremena, osobito u popodnevnim satima. Slično sve do subote, kada će nam povremeno stizati vlažniji zrak sa zapada kontinenta, ali i dalje uz iznadprosječnu toplinu, još izraženiju početkom idućeg tjedna.

ČETVRTAK

Ujutro na kopnu rijetko uz kratkotrajnu maglu, uglavnom uz rijeke i po kotlinama, dok će nešto više oblaka biti samo na zapadu. Vedrina zato duž obale gdje će puhati umjerena i pojačana bura, pod Velebitom i ponegdje na krajnjem jugu jaka, no ona će postupno slabjeti tijekom prijepodneva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj brzo razvedravanje i posvuda pretežno sunčano. Vjetar slab, ali će temperatura biti osjetno niža od današnje, uglavnom između 16 i 18 °C, što je i dalje malo iznad prosjeka za zadnju trećinu listopada.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, čak i vedro. Iako će zapuhati slab, ponegdje do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, također će osvježiti. Bit će to temperatura oko 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine. Bura će potpuno oslabjeti, a zapuhat će tek ponegdje na moru slab sjeverozapadnjak. Temperatura i ovdje niža, ali bit će to tek malo manje toplo, oko 23-24 °C.

Na sjevernom Jadranu pa i u gorju pretežno sunčano, tek nakratko uz nešto, većinom visokih oblaka u sjevernijim područjima. Bura još samo u početku, zatim sve mirnije, ali malo manje toplo.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi postupno sve toplije razdoblje po južini. No, još u petak ujutro prilično svježe. No, bit će i sve više oblaka, a jače naoblačenje uz povremenu kišu očekujte u subotu, osobito u središnjim i gorskim područjima. U nedjelju razvedravanje nakon jutarnje magle, dok će još više sunca i topline biti idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu od petka promjenjivije po jugu. Kako to obično biva uz južinu najviše će oblaka biti na širem riječkom području pa i ostatku sjevernog Jadrana. No, kiše će glavninom biti samo u subotu, u Dalmaciji tek krajem dana, doduše, moguće i u obliku kojeg izraženijeg pljuska. Od nedjelje uglavnom suho pa i malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 14.6.2016.

Više s weba