VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Do kraja mjeseca očekuje nas nestabilno vrijeme, kiše i pljuskova će biti osobito na kopnu

25.8.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U Dalmaciji prave ljetne prilike - većinom sunčano i vruće s 30-ak stupnjeva, a more je samo malo svježije

Do kraja mjeseca ostajemo u nestabilnom razdoblju pa će i dalje biti povremene kiše ili pljuskova, osobito u kopnenim predjelima.

ČETVRTAK

U unutrašnjosti djelomice sunčano, iako i dalje nestabilno pa će povremene kiše biti ponegdje u središnjim i gorskim predjelima. Uz obalu većinom sunčano, u noći i rano ujutro i vjetrovito uz umjerenu i jaku, pod Velebitom na udare i olujnu buru.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, uz jači razvoj oblaka rijetko je moguć poneki kraći pljusak. Vjetar slab, a temperatura oko 28 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, kraći pljusak moguć je oko gorja, dok će drugdje biti većinom suho. Temperatura malo ispod 30 °C.

Image
usjevi osuđeni na propast

Najgora suša u pola stoljeća? Vrućine ne mogu izdržati ni biljke, kiša se pokušava stvoriti umjetnim putem

Image
usjevi osuđeni na propast

Najgora suša u pola stoljeća? Vrućine ne mogu izdržati ni biljke, kiša se pokušava stvoriti umjetnim putem

U Dalmaciji prave ljetne prilike - većinom sunčano i vruće s 30-ak stupnjeva, a more je samo malo svježije, ali i dalje ugodno toplo. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, mjestimice i jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano, uz obalu i vedrije, a tek je rijetko moguće još malo kiše ili kakav kraći pljusak. Puhat će umjerena, povremeno i jaka bura, a temperatura od 22 u gorju do 31 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Iako će se količina vlage po visini idućih dana smanjivati u nestabilnom razdoblju ostajemo sve do kraja ovog, ali još i početkom idućeg tjedna. Bit će povremene kiše ili pljuskova, a za vikend po kotlinama i uz rijeke i magle. Temperatura bez veće promjene, tek u novom tjednu malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

U Dalmaciji do kraja tjedna pretežno sunčano, sjevernije je tijekom vikenda moguć poneki pljusak, osobito u nedjelju kada će lokalno biti i izraženih nevremena. Vjetar slab do umjeren, a dnevna temperatura i idućih dana oko 30 stupnjeva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODMIČE CIKLONA

Idući tjedan očekuje nas razvedravanje: Na kopnu veliki minusi, a hladnoća će stići i uz more

Više s weba