vremenska prognoza

Do kraja tjedna iznadprosječna toplo: Temperatura će ići i do 17 stupnjeva

17.2.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na Jadranu više oblaka, osobito na sjevernom dijelu gdje će većinom oblačno i prevladavati, mjestimice i uz slabu kišu ili rosulju, uglavnom u nedjelju kada je može biti i u Dalmaciji, osobito njenom zaleđu. Od utorka više sunca, ali i ovdje uz jutarnju maglu

Do nedjelje ostajemo u polju anticiklone kao i cijela južna polovica Europe. Sjevernije od nas se premještaju frontalni poremećaji pa će uz malo topliji zrak postupno stizati i onaj sve bogatiji vlagom.

PETAK

Ujutro i prijepodne već nešto promjenjivije na Jadranu i predjelima uz njega, osobito na širem riječkom području i u gorju gdje će skupiti najviše oblaka uz slabo izraženo jugo, a sporadično je tu moguća i slaba kiša ili rosulja. Bit će ponegdje i magle, osobito uz zapadnu obalu Istre, a lokalno će je ponovno biti i u unutrašnjosti, ali kratkotrajno. Posvuda zato manje hladno, zamjetno u nizinskom dijelu zemlje gdje je temperatura ostala oko ili za nijansu iznad nule.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj više oblaka, uglavnom prema sjeveru i uz granicu sa Slovenijom, ali ostaje to barem djelomice sunčano i suho. Štoviše, uz slab do umjeren jugozapadnjak temperatura još malo viša. Bit će uglavnom oko 15 °C, a lokalno oko Korduna i Banovine i više od toga, kao da smo u proljeću.

Na istoku slično, djelomice sunčano, čak ovdje i uz malo više sunca oko Posavine. Vjetar slab jugozapadni, a bit će još malo toplije s temperaturom od 14 do 17 °C.

U Dalmaciji sunčaniji i mirniji drugi dio dana, nešto više umjerene naoblake ostaje u zaobalju. Temperatura od 13 od 16 °C.

I na sjevernom Jadranu i u gorju popodne sve češća sunčana razdoblja, ali bit će to tek djelomice sunčano. Uz zapadnu obalu Istre mogli bi se zadržati i niski slojeviti oblaci. Vjetar slab do u gorju umjeren jugozapadni, a temperatura malo niža, bit će oko 13-14 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti slijedi djelomice sunčano te s južinom iznadprosječno toplo razdoblje, osobito u danima vikenda, kako noću tako i danju. No, u nedjelju stiže jedno prolazno jače naoblačenje s kojim može pasti i sasvim malo kiše. Sunčanije zatim od utorka, ali nakon izdizanja jutarnje magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu više oblaka, osobito na sjevernom dijelu gdje će većinom oblačno i prevladavati, mjestimice i uz slabu kišu ili rosulju, uglavnom u nedjelju kada je može biti i u Dalmaciji, osobito njenom zaleđu. Od utorka više sunca, ali i ovdje uz jutarnju maglu. Toliko. Vidimo se!

Više s weba

Pročitajte još

Image
SUNČANO, BEZ KIŠE

Stiže nam proljeće! Temperature idu i preko 20 stupnjeva, idealno za boravak u prirodi

Više s weba