nosite kišobrane!

I dalje nestabilno uz lokalne pljuskove, ali toplo. Na obali nešto stabilnije

thumbnail
30.5.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

U unutrašnjosti idućih dana ostaje promjenjivo. Bit će sunčanih razdoblja, ali gotovo svakodnevno sredinom dana i popodne kratkotrajna kiša, moguće grmljavina, osobito u srijedu i petak. No, na istoku može biti tada i jačeg nevremena. Duž Jadrana većinom sunčano i mirnije, bura će slabjeri

Cijeli tjedna će nam biti u znaku promjenjivog vremena. U polju smo izjednačenog tlaka, čak nam malo jača utjecaj anticiklone sa sjevera, ali i dalje po visini iznad naših krajeva kruži dovoljno vlažan zrak za nestabilne prilike.

UTORAK

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti oblačnije nego danas, osobito u gorju i većem dijelu Posavine, zatim i Slavonije, a mjestimice se očekuje i kiša. Uz samo more zato prevladavajuće sunčano uz umjerenu, na sjevernom dijelu i dalje jaku, na udare olujnu buru. Jutro ugodno, u Dalmaciji ponovno toplo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj daljnji razvoj oblaka, sve nestabilnije uz lokalne pljuskove, a neki od njih mogu nakratko biti izraženiji, ponajprije oko Korduna, Banovine, kasnije i na krajnjem sjeveru. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, ali ostaje podjednako toplo uz 23-24 °C.

Slično i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, čak će pljuskovi ovdje biti nešto češći, lokalno praćeni tučom, osobito oko zapadnoslavonskog gorja i Posavine, a navečer je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Do pljuskova, usprkos umjerenom sjevercu, toplo kao i jučer.

U Dalmaciji će samo lokalno nicati grudasti oblaci, tmurniji u zaleđu, gdje se uglavnom očekuje kratkotrajna kiša ili pokoji pljusak praćen grmljavinom, ali vrlo rijetko će oni stizati do same obale, možda samo krajnjeg juga. Za nijansu manje toplo uz slab maestral.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali i dalje vjetrovito uz jaku buru, osobito navečer, dok će više oblaka biti u gorju te unutrašnjosti Istre, lokalno s pljuskovima. Manje toplo, ali ugodno.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

U unutrašnjosti idućih dana ostaje promjenjivo. Bit će sunčanih razdoblja, ali gotovo svakodnevno sredinom dana i popodne kratkotrajna kiša, moguće grmljavina, osobito u srijedu i petak. No, na istoku može biti tada i jačeg nevremena. Vjetar slabi, a za vikend opet umjeren sjeveroistočni. U četvrtak i petak je moguća kraća jutarnja magla po kotlinama i nizinama, ali će se brzo izdizati. Temperatura bez veće promjene.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Duž Jadrana većinom sunčano i mirnije, bura slabi, a ponovno jača u danima vikenda kada će i lokalni pljuskovi izglednije stizati do obale, ali i to samo rijetko, glavninom u Dalmaciju. Ostaje primjereno toplo za doba godine.

Upravo se čita

Image
NA RUBU PAMETI

Omiljenoj pedijatrici u Rijeci HEP isključio plin u ordinaciji zbog duga od 1,4 eura!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
POSVUDA VJETROVITO

Pravi početak jeseni: Stiglo nam je tmurno i kišovito vrijeme s povremenim sunčanim razvedravanjem

Više s weba