PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

I dalje ostaje vrlo toplo, iznadprosječno za ovo doba godine. Temperature idu do 24 Celzijusa

16.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu iznadprosječne dnevne temperature, a na moru i dalje ostaje bablje ljeto

Nastavlja nam se stabilno razdoblje pod utjecajem anticiklone. Bez većih promjena, dok se poremećaji premještaju sjeverom kontinenta, a sve do drugog dijela novog tjedna stizat će po visini i nešto topliji zrak.

Pravo bablje ljeto, ali u ovo doba godine, treba onda ujutro računati na čestu maglu i niske slojevite oblake.

NEDJELJA

Ujutro većinom vedro, ali ne i u nizinama te uz rijeke gdje će se magla i niska naoblaka zadržavati i dobar dio prijepodneva. Pritom smanjene vidljivosti nakratko može biti i uz samu jadransku obalu. Naime, vjetar će uglavnom potpuno izostajati.

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV majaroš

Danas stabilno, sunčano i jesenski toplo. Idućih dana ujutro sve češće dugotrajne magle

Image
PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV majaroš

Danas stabilno, sunčano i jesenski toplo. Idućih dana ujutro sve češće dugotrajne magle

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčanije nego danas. Bit će još lokalno niskih slojevitih oblaka, ali ubrzo barem djelomice ili pretežno sunčano pa i osjetno toplije s temperaturom oko 22 °C. Naravno, gdje magla bude dugotrajnija, niže od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, a zaostali oblaci još kratko sredinom dana ponegdje oko Posavine. Temperatura uglavnom oko 23 °C.

U Dalmaciji sunčano, tek ponegdje uz visoke prozirne oblake. Zapuhat će doduše slab, na otocima ponegdje i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, no bit će još malo toplije s temperaturom između 22 i 24 °C.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

Na sjevernom Jadranu i oko njega pretežno sunčano, mirno, a u gorju će čak uz više sunca biti osjetno toplije nego danas. Posvuda iznad 20 °C, na moru i do 23-24 °C.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U unutrašnjosti još stabilnije razdoblje. Mirno uz više sunca pa i iznadprosječne dnevne topline sve do četvrtka. No, ujutro će magla biti češća i još gušća, uglavnom po kotlinama te uz rijeke i dugotrajna pa valja tada biti oprezniji u prometu. Malo oblačnije od srijede uz ponegdje umjeren sjeverac, a u drugom dijelu tjedna će, čini se, stići i nešto hladniji zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOVOM TJEDNU NA MORU

I duž jadranske obale će do srijede biti povećana vjerojatnost za jutarnju maglu i niske slojevite oblake, jer će puhati tek povremeno umjeren maestral i to uglavnom prema otvorenome moru i otocima. Od srijede zato prolazno po buri, no ostaje to i dalje pravo bablje ljeto. Veći dio tjedna uz dosta sunca, vedrine i topline.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba