stiže nova ciklona

Idućih dana bez većih promjena – bit će pretežno oblačno s povremenim oborinama, vjetrovito i hladno

20.1.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će oborine često sasvim izostati. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak vjetar sa sjevera, a na moru umjerena i jaka, na udare olujna, navečer i orkanska bura

Uz dosta vlage po visini i dotok hladnijeg zraka te primicanje ciklone iz Sredozemlja i danas će biti umjereno ili pretežno oblačno s povremenim oborinama, na zapadu unutrašnjosti te u gorju uglavnom snijeg, a na Jadranu kiša, ali bura će i mjestimice do same obale donositi susnježicu ili malo snijega.

Image
Foto:
Image

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će oborine često sasvim izostati. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak vjetar sa sjevera, a na moru umjerena i jaka, na udare olujna, navečer i orkanska bura.

Jedino južnije i dalje jugo, ali i tu će krajem dana zapuhati bura. Sutra još hladnije, dnevna temperatura na kopnu ponegdje cijeli dan u minusu, a na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva.

Većih promjena nema ni idućih dana – za vikend ostaje većinom oblačno s povremenim oborinama, vjetrovito i hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

U unutrašnjosti i dalje uglavnom snijeg, uz obalu kiša, susnježica ili snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura se neće previše mijenjati – u unutrašnjosti jutarnja malo ispod nule, dnevna tek koji stupanj u plusu. Na Jadranu temperatura blizu prosjeka, ali uz buru će se činiti nekoliko stupnjeva hladnije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
stiže zahlađenje

Još danas južina, a od četvrtka osjetno hladniji zrak i zimske prilike

Više s weba