PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Idućih dana na suncu i do 20 stupnjeva. S maglom ulazimo i u novi tjedan

30.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na istoku možda tek nešto više sunčanih razdoblja, a niska naoblaka će upornija biti uz rijeke

Iako se u našim kartama nazire promjena vremena, idućih dana ostaje vrlo slično. I dalje se nalazimo u prostranom polju vedrine, tj. povišenog tlaka oko Sredozemlja, ali se po kotlinama i nizinama, osobito onoj Panonskoj zadržava pri tlu vlaga i svježiji zrak.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti opet magla i niski slojeviti oblaci, a sunčanije na moru i u gorju. Ipak, lokalno i uz samu Jadransku obalu može nakratko biti sumaglice ili magle, osobito oko Istre te na širem zadarskom području. Vjetar će uglavnom izostajati, tek prema otvorenome zapuhati slab do umjeren sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj nešto je veća vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja, osobito prema sjeveru, dok se u Pokuplju i Posavini ponegdje može zadržati magla. Uz sunce naravno osjetno toplije, čak moguće i više od 20 °C, dok u oblacima ostaje osjetno svježije.

Na istoku možda tek nešto više sunčanih razdoblja, a niska naoblaka će upornija biti uz rijeke. Temperatura zato i ovdje raznolika, ali na suncu od barem 16 do čak 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, rijetko uz samo koji manji oblak na nebu. Zapuhat će slab, na otvorenome ponegdje umjeren maestral. Temperatura ostaje debelo iznad prosjeka za doba godine, bit će 24-25 °C, lokalno i do 27 °C.

I na sjevernom Jadranu dosta sunca, malo zaostalih oblaka u gorju, većinom samo u početku još po kotlinama. Vjetar slab sjeverozapadni, a bit će opet neuobičajeno toplo za kraj listopada, posvuda između 20 i 24 °C.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Novi tjedan na kopnu započinjemo bez veće promjene. Prijepodne česta magla, ponegdje dugotrajna, ali u poslijepodnevnim satima sunčana razdoblja, osobito na blagdan Svih Svetih kada će uz jugozapadnjak posvuda biti još toplije. No, od srijede sve promjenjivije, tek oko gorja uz malo kiše, a od petka uz češće pljuskove stiže i osjetno zahladnjenje.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Duž Jadrana se nastavlja bablje ljeto uz dosta sunca. No, no i ovdje od srijede uz početak južine će se na sjevernom dijelu skupljati sve više oblaka, rijetko uz koju kap kiše. Značajnije pogoršanje uz nevere i pljuskove stiže u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba