prognoza dorijana ribarića

Još danas i sutra uglavnom suho, a onda nam sa srijede na četvrtak stiže kiša i osvježenje

14.11.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na Jadranu rijetka oborina samo u utorak, zatim u srijedu uz jako jugo sve kišovitije često u obliku nevera ili izraženih pljuskova praćenih grmljavinom. Kišni će se valovi nastaviti redati sve do subote, kada će trajnije zapuhati bura s kojom će i malo osvježiti

Iako smo i dalje u polju povišenog tlaka, na vrijeme nam djeluje visinski vrtlog vlažnog i nestabilnog zraka koji kruži iznad Sredozemlja. On polako slabi na svojoj neuobičajenoj putanji prema Alpama.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne još će se dosta oblaka zadržavati na Jadranu i predjelima uz njega, ponegdje uz malo kiše, ali će jugo gotovo potpuno oslabjeti, tek će u Dalmaciji još ponegdje biti umjereno. U unutrašnjosti zato bez promjene, često uz maglu i niske slojevite oblake, lokalno dugotrajnije. Na kopnu ujutro prohladno, na moru svježe.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku sunčana razdoblja, ali će postupno rasti naoblaka, a s njom krajem dana može sporadično pasti i malo kiše. Vjetar ostaje uglavnom slab, a ni temperatura se neće odviše mijenjati, bit će svježe, između 9 i 11 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon izdizanja niskih oblaka, djelomice sunčano, ali će do večeri biti sve više oblaka, u noći i uz koju kap kiše. Vjetar slab, a temperatura oko 11-12 °C, malo viša na krajnjem istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji jugo, osim na krajnjem jugu će potpuno oslabjeti, no i dalje će biti pretežno oblačno, ponegdje uz kišu, moguće i koji kraći pljusak praćen grmljavinom. Bez vjetra opet ugodnije, do najviše 18-19 °C.

Na sjevernom Jadranu izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz malo kiše, ali će svakako biti ugodnije jer će vjetar češće izostajati, tek prema otvorenome zapuhati slab do umjeren sjeverozapadni.

Upravo se čita

Image
'NE GRIZE ŠAPE'

Vlasnik mede iz Crne Gore: 'Uvrijeđen sam neistinama. Ljubo je sretan i mažen'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još će u utorak u unutrašnjosti biti uglavnom suho, ujutro maglovito, a poslijepodne uz jugozapadnjak i nešto sunčanije. Jače naoblačenje uz izraženiju kišu stiže na prijelazu sa srijede na četvrtak, a kiša će zatim padati svakodnevno, u petak moguće obilnije, a do vikend će i osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu rijetka oborina samo u utorak, zatim u srijedu uz jako jugo sve kišovitije često u obliku nevera ili izraženih pljuskova praćenih grmljavinom. Kišni će se valovi nastaviti redati sve do subote, kada će trajnije zapuhati bura s kojom će i malo osvježiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 10.2.2017.

Više s weba