OGLAS

VREMENSKA PROGNOZA

Kišno, tmurno, vjetrovito: Evo kakvo nas vrijeme čeka danas i idućih dana

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Stiže nam ciklona koja će se tijekom današnjeg dana premještati duž Italije prema Jadranu i donijeti veću količinu vlage, ali za sobom nakon toga zatim povući i osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta

21.11.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Prvi dio dana posvuda oblačan, tmuran i kišovit, u zapadnim predjelima zemlje uz obilniju količinu oborine, koja će na sjevernom Jadranu pasti nerijetko u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na moru vjetrovito uz umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu već u okretanju na jaku buru.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje oblačno uz povremenu, ali postupno sve rjeđu kišu. Mala je šansa da na sjeveru nakratko proviri sunce. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a činit će se hladno uz temperaturu sličnu ili tek malo višu od jutarnje. Bit će uglavnom 8-9 °C.


U Slavoniji, Baranji i Srijemu tmurniji i kišovitiji drugi dio dana, osobito u Posavini. Temperatura 9-10 °C, ali će se na umjerenom, prolazno jakom sjeveroistočnjaku činit i hladnije.

U Dalmaciji jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje će pasti i obilna količina kiše, osobito u zaobalju i na krajnjem jugu. Tek na otocima moguća kraća sunčana razdoblja. Jako jugo i oštro, osobito na širem dubrovačkom području, ali sjevernije od Punta Planke okreće na buru s kojom će i temperatura biti u naglom padu.

Na sjevernom Jadranu smanjivanje naoblake i prestanak oborina uz jaku, pod Velebitom ponegdje već olujnu buru. No, bit će hladnije, temperatura niža od one prijepodnevne. Tmurno ostaje u gorju, čak će u najvišim predjelima kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi smirivanje, ali još će u srijedu u početku biti zaostalih tmurnih oblaka i slabih oborina pa i jakog sjevernog vjetra. Slijedi razvedravanje, ali u četvrtak još hladnije, ujutro uz mraz pa i maglu, u petak moguće dugotrajniju. Za vikend čini se prolazno naoblačenje, sporadično moguće uz slabe oborine i tek malo manje hladno, primjereno za doba godine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još u srijedu u početku moguć koji neverin u Dalmaciji. Ubrzo će se bura proširiti duž cijele obale, rastjerati oblake, a pritom će i zahladiti. Bura u srijedu najjača, ponegdje i orkanske jačine, osobito pod Velebitom. Malo manje vjetrovito u četvrtak, a prolazno mirnije u petak pred opet promjenjiviji vikend.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
TEMPERATURE BEZ PROMJENE

Stigla nam je prava zimska hladnoća: U Gorskom kotaru čeka nas snijeg, a ostatku Hrvatske oblačno i vjetrovito


Više s weba