STIŽE SMIRENJE?

Na moru napokon malo sunca, a središnjoj Hrvatskoj neće trebati kišobran

25.1.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu se nastavljaju oblačne prilike, ali od nedjelje stiže razvedravanje. Na moru temperatura niža, a moguć je i jutarnji mraz

Sa sjevera kontinenta se pruža anticiklona, a u njoj se veći dio europskog kopna nalazi u niskim slojevitim oblacima, kao i naše kopnene krajeve. No, nije nam sasvim stabilno jer se u Sredozemlju i dalje nalazi vrtlog vlažnog i nestabilnog.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti ostaje oblačno, tmurno, ponegdje po kotlinama i s maglom, ali tek vrlo rijetko uz slabu kišu ili rosulju. U Gorskom kotaru i Lici zato izgledniji i nešto češći u početku snijeg. Na moru barem djelomice sunčano, osobito u Dalmaciji, dok samo koja kap kiše nošena umjerenom i jakom burom može pasti mjestimice na širem riječkom području.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje dosta oblaka, no uglavnom bez oborina, tek povremeno možda malo kiše oko Korduna i Banovine. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni, a temperatura između 3 i 5 °C.

Image
I DALJE TMURNO

U gorju se očekuje do 20 centimetara novog snježnog pokrivača. Na Jadranu ipak kratkotrajno sunce

Image
I DALJE TMURNO

U gorju se očekuje do 20 centimetara novog snježnog pokrivača. Na Jadranu ipak kratkotrajno sunce

I istoku slično. Oblačno, tek nakratko oko zapadnih predjela Posavine uz slabu kišu, oko slavonskog gorja pomiješanu i s kojom snježnom pahuljom. Vjetar slab, a ostaje podjednako hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji pretežno sunčano po slaboj do umjereno, ponegdje tek pojačanoj buri. No, do kraja dana porast naoblake s juga, ali bez oborina. Temperatura oko 12 °C, malo niže u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, osobito oko Velebita, no bit će suho i vjetrovito, time i malo hladnije. Puhat će jaka, mjestimice na udare olujna bura. Zato u gorju ostaje oblačno, tmurno, ali samo uz slab snijeg, uglavnom na području Gorskog kotara.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavljaju se oblačne prilike, opet uz nešto izglednije, ali samo slabe oborine, osobito u višim predjelima. U početku još ponegdje u nizinama susnježica, zatim uz niže temperature i sjeveroistočnjak većinom snijeg, ali ne u nekim značajnijim količinama. Snježni pokrivač povisit će se samo u gorju. Od nedjelje smirivanje i razvedravanje, ali uz osjetno hladnija jutra.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu tek koji izolirani pljusak moguć je u četvrtak na jugu, no ubrzo će i tu mogućnost otpuhati nova izraženija epizoda jake i olujne bure duž cijele obale. Pod Velebitom i Biokovom u petak su mogući i orkanski udari. Temperatura postupno niža, osobito jutarnja, a u nedjelju nakon vedrije noći i gdje bura popusti moguć je jutarnji mraz, ponegdje i uz samo more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
rast temperatura

Neće biti obilnije kiše kao početkom tjedna. Glavnina će se ispadati već do prijepodneva

Više s weba