PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Napokon sunčan dan bez kiše koja bi mogla pasti tek ponegdje. Temperature će biti dosta ugodne

28.9.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Na kopnu i dalje kišovito i oblačno, a na moru izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguće i pijavice

Nastavlja se pravi jesenski ugođaj kako se naši krajevi i dalje nalaze u prostranom ciklonalnom polju sa sjevera kontinenta. No, danas će veći dio dana biti manje kišovito, čak uglavnom suho, a skupit će se i par sunčanih sati. No, to je samo kratki predah pred novu kišnu epizodu.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne smanjenje naoblake i prestanak kiše, koje će još mjestimice biti na istoku i jugu zemlje, vrlo rijetko u zaobalju. Po kotlinama i nizinama moguća magla, ali zatim posvuda barem kraća sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab, a na moru većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. U unutrašnjosti svježe, osobito gdje se ranije u noći razvedri na zapadu.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima izmjena sunčanih i oblačnih razbolje, ali će potonja prema kraju dana biti sve dulja, a sve izglednija će biti i mjestimična kiša, kasno navečer i pljuskovi. Puhat će slab do umjeren južni vjetar. Temperatura oko 18 °C.

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas još dosta kiše, a sutra napokon malo sunca: Temperature će ići preko ugodnih 20-ak stupnjeva

Image
PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Danas još dosta kiše, a sutra napokon malo sunca: Temperature će ići preko ugodnih 20-ak stupnjeva

Na istoku djelomice sunčano i uglavnom suho. Kiša se doduše očekuje i ovdje, ali tek u kasnijim večernjim satima. Uz južni i jugoistočni vjetar temperatura između 18 i 20 °C, lokalno moguće i koji više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji vrijeme po jugu. Djelomice sunčano, ali lokalno u zaobalju može uz više oblaka pasti koja kap kiše pa i zagrmjeti, ali to će znatno češće na gotovi cijelom području biti u noći na četvrtak. Temperatura oko 23 °C, dakle, ugodno toplo.

Na sjevernom Jadranu postupno će se sve više oblaka skupljati s jakim jugom na širem riječkom području, gdje može već pasti i malo kiše. No, krajem dana jače naoblačenje, češća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, a navečer na Kvarneru i u Gorskom kotaru već može biti obilnije oborine. Bit će od 18 do 22 °C, malo niže u višem gorju.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi par oblačnijih i kišovitijih dana, osobito u zapadnim područjima, a oko gorja se očekuje i obilnija kiša. Oborina postupno prestaje u subotu, smanjivat će se naoblaka, a uz više suhog i sunčanog vremena bit će danju sve toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu opet prava epizoda južine i kiše. U četvrtak i petak česti će biti izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, nevere, a sve će pratiti jako na udare vjerojatno i olujno jugo te visoki valovi, a nisu isključene ni pijavice. Obilna kiša najizglednija je na sjevernom Jadranu, ali moguća i na širem dubrovačkom području. Smirivanje potkraj subote, a stabilizacija od nedjelje. Temperatura bez veće promjene, malo danju od subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 26.08.2017.

Više s weba