PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA

Nastavlja se bablje ljeto. Po danu ugodne temperature i dosta sunca, ujutro uz maglu i niske oblake

26.10.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, a ostaje i prilična iznadprosječna toplina, čak do 25 °C

Jučerašnje pogoršanje bilo je samo kratkotrajno. Tlaka zraka već je u porastu, jača nam utjecaj anticiklone koja će u dogledno vrijeme vladati našim dijelom kontinenta. Značajnije promjene dakle nema na vidiku, čak ni početkom studenog. Tako se, ako zanemarimo čestu jutarnju maglu, nastavlja pravo bablje ljeto, a i more je sasvim ugodno ovo doba godine temperature između 19 i 21 °C.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne više vedrine, ali ne posvuda. Naime, u nizinskom dijelu zemlje česta je, lokalno i gusta magla, a zatim će biti niski slojeviti oblaci koji se u središnjoj Hrvatskoj mogu zadržati sve do sredine dana. Tih niskih oblaka bit će ponegdje i na sjevernom Jadranu, a pri njihovom izdizanju na širem riječkom području i u Istri moguća je slaba kiša ili rosulja. Vjetar slab, tek na Kvarneru u početku još slabo jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupno sve sunčanije, ali ne i posve vedro. Vjetar će izostati, a bit će podjednako ugodno, ako ne i malo ugodnije uz 18-19 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano. Prolazno će biti više oblaka, ali tek lokalno oko Podravine uz malu mogućnost za tek koju kap kiše. Temperatura između 18 i 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, a ostaje i prilična iznadprosječna toplina, čak do 25 °C. Rijetko će tek zasmetati umjeren sjeverozapadnjak, uglavnom na otocima.

Na sjevernom Jadranu i u gorju postupno sve sunčanije, sve manje oblaka koji će se nešto kasnije izdizati iz riječkog zaleđa i unutrašnjosti Istre. Vjetar slab, tek navečer sjeverozapadni, a temperatura malo viša, između 19 i 22 °C.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje vrlo slično. Stabilno, suho, često uz jutarnju maglu i niske oblake, koji se nerijetko mogu zadržati i dobar dio prijepodneva, osobito u središnjoj Hrvatskoj. U tim niskim oblacima bit će osjetno svježije, a gdje se izdignu ili kao u gorju izostanu, bit će danju ugodno toplo.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i iznadprosječne topline, no i ovdje od četvrtka raste vjerojatnost za barem kratkotrajnu jutarnju maglu i to ne samo uz zapadnu obalu Istre, nego i južnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 10.2.2017.

Više s weba