rast temperatura

Neće biti obilnije kiše kao početkom tjedna. Glavnina će se ispadati već do prijepodneva

12.1.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Do kraja tjedna na kopnu uglavnom suho i djelomice sunčano, najsunčanije u subotu, a tek malo oborina može biti potkraj petka i nedjelje. Nova jača oborinska epizoda očekuje se početkom idućeg tjedna

Preko nas se premješta jedan oslabljeni frontalni poremećaj sa zapada kontinenta. No, neće biti obilnije kiše kao početkom tjedna, a glavnina će se i ispadati već do prijepodneva.

PETAK

Uz prolazno jače naoblačenje bit će mjestimičnih oborina u prvom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Uglavnom se radi o kiši, rijetko uz granicu sa Slovenijom susnježici, dok će se u višem gorju te osobito Gorskom kotaru, Lici pa i Banovini skupiti koji centimetar snijega. U Dalmaciji zato ostaje uglavnom suho, no oborine će već tijekom prijepodneva prestajati i. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu i krajnjem jugu slaba do umjerena, pod Velebitom lokalno jaka bura i tramontana. Samo jutro posvuda razmjerno hladno.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvedravanje, većinom i pretežno sunčano. Izostat će i značajniji vjetar, a ostat će podjednako svježe kao i jučer ili samo za nijansu hladnije. Bit će to temperatura oko 8-9 °C.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno smanjivanje naoblake, osobito prema zapadu i barem djelomice sunčano, dok će se nešto više oblaka zadržavati na krajnjem istoku, ali bez oborina. Temperatura između 6 i 8 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji poslijepodne najviše sunca, čak će vedrina i prevladavati. Temperatura bez veće promjene, između 11 i 14 °C, no činit će se ugodnije, jer će biti manje vjetrovito uz tek ponegdje slabu do umjerenu tramontanu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju razvedravanje te ubrzo posvuda pretežno sunčano, malo više zaostalih oblaka možda tek u gorskom kotaru. Bura i tramontana će malo popustiti pa će biti i tu malo ugodnije, uglavnom između 10 i 13 °C, malo samo niže u gorju.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do kraja tjedna na kopnu uglavnom suho i djelomice sunčano, najsunčanije u subotu, a tek malo oborina može biti potkraj petka i nedjelje. Nova jača oborinska epizoda očekuje se početkom idućeg tjedna, a s njom je na zapadu izgledna susnježica, uglavnom samo u gorju snijeg. No, temperatura za vikend u porastu, opet danju iznad 10 °C, a malo svježije čini se bit će od ponedjeljka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu postupno malo toplije, a do nedjelje i uglavnom pretežno sunčano. Nešto više oblaka bit će potkraj petka i nedjelje, ali uglavnom samo na širem riječkom području može pasti koja kap kiše. No, naoblačenje potkraj nedjelje pratiti će jačanje južine, a početkom idućeg tjedna bit će to jako pa i olujno jugo te oštro s kojima će duž obale pasti i obilna količina kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
zabundajte se!

Od jutra vrlo hladno, ponegdje do -10, preko dana zubato sunce, na Jadranu i slaba kiša

Više s weba