OSJETNO HLADNIJE

Nedjelja pretežno sunčana, ali kao i jučer snažan vjetar, a na obali jaka i olujna bura

5.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Idući tjedan na kopnu dolazi do vala hladnoće, a na moru puno minusa, osobito u utorak kad je moguć i slab mraz

Danas i idućih dana na Jadranu vjetrovito, a posvuda osjetno hladnije.

NEDJELJA

Prijepodne na Jadranu i zapadu unutrašnjosti pretežno sunčano, a na istoku zemlje i u gorju oblačnije, a tek će rijetko pasti slabe oborine. U unutrašnjosti još u prvom dijelu dana umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a uz obalu jaka i olujna bura. Uz sjeverac će posvuda biti osjetno hladnije.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar će slabjeti, ali temperatura će biti osjetno niža pa će uz tek 2, 3 stupnja biti i vrlo hladno.

Image
hladniji zrak

Novi tjedan će obilježiti val hladnoće, na Jadranu i olujna bura

Image
hladniji zrak

Novi tjedan će obilježiti val hladnoće, na Jadranu i olujna bura

Oblačnije u Slavoniji, Baranji i Srijemu, mjestimice i pretežno oblačno, ali većinom suho. Temperatura samo koji stupanj iznad nule pa će i tu cijeli dan biti vrlo hladno.

U Dalmaciji će najviša dnevna biti uglavnom niža od jučerašnje najniže. Uz to će prevladavati sunčano, ali ostaje vjetrovito s jakom i olujnom burom i tramontanom koje će poslijepodne malo oslabjeti, ali navečer opet pojačati.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju oblačnije, rijetko uz malo slabih oborina. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na moru jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura u gorju ponegdje i cijeli dan u minusu, na moru do najviše 8 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Novi tjedan će u prvom redu proći u znaku vala hladnoće - jutarnja temperatura uglavnom ispod -5, u gorju lokalno i ispod -10 pa će biti umjerenog i jakog mraza. Tijekom dana tek malo u plusu, mjestimice i cijeli dan ispod nule. Povremeno će puhati sjeverni vjetar uz koji će se unatoč suncu činiti i hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu po buri u novom tjednu još hladnije - ujutro će biti minusa, osobito utorak pa je i uz obalu moguć slab mraz. Do sredine tjedna jaka i olujna bura i tramontana, a tek će pred vikend dnevna temperatura uz slabiji vjetar malo porasti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Evo kako se obući

U nastavku tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, ali i niže temperature

Više s weba