PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Oblačno u unutrašnjosti. Na sjeveru lokalna kiša i pljuskovi. Od srijede na kopnu sunčanije, a na Jadranu man...

8.8.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

Uz razvoj oblaka u zaobalju su mogući kraći pljuskovi praćeni grmljavinom, češće i izglednije prema jugu. Bura će prolazno okrenuti na maestral pa će biti i malo manje vruće

Početak tjedna neće biti sasvim stabilan uz kruženje povremeno vlažnog i malo friškijeg zraka iznad nas, ali se razmještaj poremećaja na kontinentu neće odviše mijenjati. Malo će se samo smanjivati razlika u tlaku između anticiklone sa sjeverozapada kontinenta i ciklone na istoku Sredozemlja.

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne više oblaka u unutrašnjosti, posebice na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru zemlje gdje se očekuje lokalna kiša pa i pljuskovi. Uz Jadran zato još pretežno vedro, a i umjerena do pojačana bura će postupno slabjeti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve češća sunčana razdoblja, ali još uvijek valja računati na koji lokalni pljusak, osobito sjevernije od Zagreba uz granicu sa Slovenijom i Mađarskom. Uz većinom umjeren sjeveroistočnjak temperatura malo niža, između 25 i 27 °C, ali će biti sparnije.

Na istoku barem djelomice sunčano. No, uz promjenjivu naoblaku i ne sasvim stabilno. Osobito prema večeri kada bi u Posavini moglo biti kojeg grmljavinskog pljuska. Vjetar umjeren sjeverni, a temperatura od 28 do 31 °C.

U Dalmaciji popodne promjenjivije i prolazno nestabilnije. Uz razvoj oblaka u zaobalju su mogući kraći pljuskovi praćeni grmljavinom, češće i izglednije prema jugu. Bura će prolazno okrenuti na maestral pa će biti i malo manje vruće.

Na sjevernom Jadranu oblake će rastjerati umjerena i jaka bura, navečer ponovno s olujnim udarima. Nešto oblačnije u gorskim područjima, gdje mjestimice može pasti i malo kiše. Temperatura malo niža, uz more između 30 i 33 °C, a u gorju od 21 do 25 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Promjenjivo će na kopnu još biti i u utorak, uglavnom na istoku s malo kiše. Od srijede sunčanije, tek dnevni razboj oblaka, ali temperatura ostaje u okviru prosjeka za doba godine, uglavnom malo ispod 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu manje vruće. U početku nešto više oblaka u Dalmaciji, a zatim više sunca i vedrine po umjerenoj, povremeno jakoj buri koja će potrajati do petka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
VREMENSKE (NE)PRILIKE

Subota pretežno sunčana: Lokalni pljuskovi mogući u Slavoniji i Dalmaciji, a uz obalu bura

Više s weba