zabundajte se!

Od jutra vrlo hladno, ponegdje do -10, preko dana zubato sunce, na Jadranu i slaba kiša

13.12.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U gorju je moguće i malo snijega. Na moru puhat će umjerena bura, zatim i jugo, a temperatura na moru oko sedam stupnjeva.

Danas ćemo biti pod utjecajem anticiklone, ali u zapadnom Sredozemlju će se formirati ciklona i premještati prema Tirenskom moru, a nama dovlačiti postupno vlažniji i nestabilniji zrak.

UTORAK

Prijepodne uz obalu djelomice sunčano, na kopnu i vedrije. Pred nama je vrlo hladno jutro - temperatura u unutrašnjosti većinom ispod -5, u gorju i ispod -10 pa će biti umjerenog i jakog mraza. Na Jadranu hladno, a uz umjerenu buru će se činiti i hladnije.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali prema kraju dana će postupno rasti naoblaka. Hladno će biti i poslijepodne jer će temperatura biti jedva stupanj, dva u plusu.

Na istoku zemlje djelomice, mjestimice i pretežno sunčano, ali sunce će biti zubato i neće grijati pa će temperatura biti oko 2, 3 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIZEMNI SLOJ ATMOSFERE

Pripremite sunčane naočale, ali i toplu odjeću! Bit će hladno, ali suho do sredine tjedna

Image
PRIZEMNI SLOJ ATMOSFERE

Pripremite sunčane naočale, ali i toplu odjeću! Bit će hladno, ali suho do sredine tjedna

U Dalmaciji promjenjivo, slaba kiša je moguća na otvorenom moru ili otocima, krajem dana i ponegdje na samoj obali. Zapuhat će jugo, a temperatura oko 10 stupnjeva.

Više oblaka poslijepodne i na sjevernom Jadranu, rijetko su moguće slabe oborine, u gorju i malo snijega. Puhat će do umjerena bura, zatim i ovdje jugo, a temperatura u gorju cijeli dan ispod nule, na moru oko 7 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Još u srijedu većinom stabilno, djelomice sunčano i hladno, a zatim uz južinu porast temperature i naoblake, opet će biti česte kiše, u petak lokalno i obilne, a u gorju moguće i ledene. Za vikend opet hladnije pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a u nedjelju vedrije te vrlo hladno.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu već u srijedu južina i kiša, krajem četvrtka te tijekom petka izražena, lokalno će opet pasti više od 50 litara po metru četvornom. Za vikend sunčano, bura te ponovno hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Anticiklona slabi...

Jutro hladno, pretežno maglovito i oblačno, najveće šanse za nagledati se sunca - na jugu

Više s weba