bez jutarnjih minusa

Ojačat će južina, temperature će na Jadranu ići i do 16 stupnjeva, tek ponegdje kiša

23.12.2022. u 7:10/ Dorian Ribarić

U unutrašnjosti uglavnom suhom ali uz maglu i niske slojevite oblake. Na moru više sunčanih razdoblja, osobito na jugu

Nastavlja nam se dotok toplijeg zraka s jugozapada kontinenta, a sutra će biti prolazno još bogatiji vlagom kako će se poremećaji, koji se premještaju sjevernije od Alpa, spustiti do naših krajeva.

PETAK

Ujutro i prijepodne višak će se tmurnih oblaka zadržavati uglavnom na Jadranu, posebice u zaobalju. Mjestimice će biti malo kiše ili rosulje, češće na širem riječkom području, oko Velebita te u zadarskom zaleđu. U ostatku unutrašnjosti uglavnom suho, ali uz maglu i niske slojevite oblake. Vjetar slab, tek rijetko u gorju i na sjevernom te srednjem Jadranu do umjeren južni i jugozapadni. Jutro još malo toplije, minusi će potpuno izostati.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj izdizanje preostalih niskih oblaka kako će zapuhati povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Bit će i duljih sunčanih razdoblja, a temperatura će još porasti i biti između 10 i 13 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, nešto će uporniji oblaci biti samo u Podravini. Vjetar slab do rijetko gdje umjeren jugozapadni, a temperatura između 11 i 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sve više sunčanih razdoblja, osobito na jugu, a bit će već uglavnom i suho, možda samo koja kap u zaobalju. Temperatura uz povremeno umjereno jugo bez veće promjene ili tek malo viša. Opet do 15-16 °C, malo niža u zaleđu.

U Istri i na Kvarneru sutra čak postoji šansa za kraća sunčana razdoblja, južina će malo pojačati, ali će i dalje tmurno ostati oko Rijeke, uz Velebit i u Gorskom kotaru, rijetko samo uz slabu rosulju. Temperatura između 11 i 14 °C, malo niža u oblačnijem višem gorju.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu bez većih promjena, ali uz višak oblaka na Badnjak, glavninom sredinom dana će prolazno pasti malo kiše, a slično se očekuje i u utorak. Jutra još toplija, do ponedjeljka i maglovita, osobito uz rijeke, a danju će biti uglavnom oko 13-14 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu oblačnije i tmurnije za blagdane na sjevernom dijelu, gotovo svakodnevno uz barem koju kap kiše ili slabu rosulju. Drugdje sunčana razdoblja, osobito na krajnjem jugu, a rijetko malo kiše se i ovdje očekuje u utorak. Razvedravanje je moguće posvuda sredinom idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROŠAO IZNADPROSJEČNO TOPLI BOŽIĆ

Danas jako puno sunca, a temperature idu do 15 stupnjeva. Za sutra pripremite kišobrane

Više s weba