TEMPERATURE KAO I JUČER

Prava zima u cijeloj zemlji. Na snazi i danas meteoalarm DHMZ-a

22.1.2023. u 7:10/ Željka Pogačić Brckan

Idući tjedan na kopnu oblačno uz povremene oborine, a na moru dosta hladno uz jaku buru

Nakon toliko iščekivanja zimske atmosfere, stigao je ovog vikenda pravi snježni nalet zime, čak i do mora. Orkanski udari bure ograničili su pomorski i cestovni promet sjevernog i dijela srednjeg Jadrana unutra. U dalmatinskom zaobalju iznenadio je mnoge snijeg koji je u unutrašnjosti ograničio promet.

NEDJELJA

S nesvakidašnjim odmicanjem i zakretanjem odgovorne ciklone s juga Jadrana prema sjeveru, snijeg će padati i prijepodne u nizinama, Gorskom kotaru, dijelu Like i zaobalja. U Dalmaciji će padati slaba do umjerena kiša, na jugu su izgledni i jači grmljavinski pljuskovi i tuča. Popodne slijedi samo kratkotrajan predah prije nove porcije kiše i snijega navečer.

Ostaje tijekom cijelog dana vjetrovito, ali srećom orkanska i olujna bura pod Velebitom postupno slabi. Duž srednje i južne Dalmacije će puhati istočnjak i jugo. Temperature se na kopnu neće odviše mijenjati, bit će oko 0°C. Na moru pak ujutro do 5 °C, a danju malo manje hladno uz 6 °C do 9 °C.

Image
na moru olujna bura

Stisla zima: Za vikend oblačno s kišom, padat će i snijeg. Jako toplo se odjenite

Image
na moru olujna bura

Stisla zima: Za vikend oblačno s kišom, padat će i snijeg. Jako toplo se odjenite

IDUĆI TJEDAN KOPNO

Prvi dio idućeg tjedna na kopnu će biti oblačno uz povremene oborine: na zapadu i u gorju će to biti snijeg uz podebljavanje pokrivača. No, zbog porasta temperature u Slavoniji će padati većinom susnježica i kiša. Sve češće će u utorak i na zapadu zemlje padati samo kiša. Od srijede slijedi zatim smirivanje i postupno kidanje naoblake, pa će i jutra biti sve hladnija. Ostaje vjetrovito, a najvjetrovitije u ponedjeljak i u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆI TJEDAN MORE

Početak novog tjedna na moru će biti zimski hladno uz jaku buru, pod Velebitom s olujnim udarima. Vrlo je vjerojatno da s burom i u Istru te na sjeverni Jadran stiže i malo snijega. No, samo kratkotrajno jer već prema utorku slijedi smirivanje i razvedravanje koje će potrajati najmanje do petka.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROŠAO IZNADPROSJEČNO TOPLI BOŽIĆ

Danas jako puno sunca, a temperature idu do 15 stupnjeva. Za sutra pripremite kišobrane

Više s weba