zima se vraća

Prekid stabilnog i toplog vremena krajem tjedna. Kiša će prijeći u snijeg. Na moru orkanska bura

23.2.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

U petak promjenjivo, ponegdje uz malo slabe kiše. Najava je to izraženije promjene koja će naše krajeve zahvatiti za vikend. U subotu će lokalno pasti obilna kiša, a zatim će zapuhati vjetar sa sjevera i donijeti hladniji zrak. Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već krajem subote u gorju, a zatim u nedjelju i u nizinama. Zima nam se vraća u punom sjaju pa će u novom tjednu biti hladno s povremenim oborinama

Pripremite se na promjenu vremena, uvod će biti slabe oborine iduća dva dana, zatim u subotu obilna kiša koja će uz pad temperatura prelaziti u susnježicu i snijeg.

ČETVRTAK

Prelazak slabo izražene doline donosi nam više oblaka i povremene oborine kojih će prijepodne biti uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, sredinom dana rijetko i drugdje. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo, a uz južinu temperatura ostaje iznad prosjeka.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno ili pretežno oblačno, a tek će ponegdje i povremeno pasti vrlo malo slabe kiše. Uz većinom slab jugozapadnjak temperatura malo viša od jučerašnje, između 11 i 13 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo, bit će kraćih sunčanih razdoblja, ponegdje i malo kiše. Temperatura i dalje iznad prosjeka za doba godine.

U Dalmaciji oblačnije, a ponegdje će biti slabe kiše. Puhat će većinom slabo, tek povremeno i umjereno jugo, a temperatura između 13 i 16 stupnjeva.

Većinom oblačno na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj gdje će i poslijepodne biti povremene kiše. Uz južinu temperatura između 9 u gorju i 13 na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak promjenjivo, ponegdje uz malo slabe kiše. Najava je to izraženije promjene koja će naše krajeve zahvatiti za vikend. U subotu će lokalno pasti obilna kiša, a zatim će zapuhati vjetar sa sjevera i donijeti hladniji zrak. Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već krajem subote u gorju, a zatim u nedjelju i u nizinama. Zima nam se vraća u punom sjaju pa će u novom tjednu biti hladno s povremenim oborinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u petak malo oborina, a zatim za vikend sve više. U nedjelju će duž cijele obale biti obilne kiše, lokalno i u ponedjeljak. Jugo će tijekom petka jačati, u subotu će imati i olujne udare, ali već krajem dana pod Velebitom i okrenuti na buru. Jaka i olujna, na udare i orkanska bura će otpuhati znakove preuranjenog proljeća i vratiti zimu, ponegdje i donijeti pahulje sve do obale.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Više s weba