zima dolazi

Pripremite se za zimske uvjete na cesti! Upaljen alarm za Dalmaciju, u gorja stiže snijeg

16.1.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Južina će popustiti tek u četvrtak, ali vjetrovite prilike nastavljaju se i dalje. Zapuhat će jaka i olujna bura i donijeti dašak zime sve do obale

Napokon smo došli do zime i snijega. Donijet će nam ga Genovska ciklona koja će se sutra premještati preko nas i povući nešto hladniji zrak, pa će već idućih sati, ali osobito u noći na ponedjeljak, kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Najviše će ga pasti u gorju, 40-50 centimetara, ali dekorativnih jedan, dva do desetak centimetara snijega pokrit će i Središnju Hrvatsku. Snijega će biti i za sanjkanje, osobito u gorju.

Pred nama je dinamičan tjedan. Snijega će u gorskim predjelima i idućih dana, dok će u nizinama, uz južinu, temperatura opet malo rasti.

U utorak i srijedu bit će povremena kiša, ali od četvrtka na redu je novi pad temperature i nova snježna epizoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put moguća je ozbiljnija i u nizinama. Detaljnije o tome ćemo idućih dana, ali ljubitelji zime i snijega imaju se čemu nadati i veseliti.

Promjena će zahvatiti i Jadran. Tu će već od sutra biti problema, osobito u pomorskom prometu, s jakim i olujnim jugom, oštrom pa i lebićem.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Uz to, moguća je i ciklonalna plima pa je izgledno da se niže rive nađu pod morem.

Nije to sve, bit će i obilne kiše, izraženih pljuskova, u kojima će lokalno pasti i stotinjak litara pa su do petka moguće urbane i bujične poplave, ponegdje i tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južina će popustiti tek u četvrtak, ali vjetrovite prilike nastavljaju se i dalje. Zapuhat će jaka i olujna bura i donijeti dašak zime sve do obale.

Više s weba

Pročitajte još

Image
hladna jutra

Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

Više s weba