OD PONEDJELJKA POGORŠANJE

Proljeće će za vikend pokazati svoju stabilniju stranu. Na kopnu i iznad 20 stupnjeva

21.4.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Petak ujutro i prijepodne barem djelomice, češće i pretežno vedro, osobito na istoku i jugu zemlje. Nešto promjenjive naoblake oko Kvarnera i na zapadu, ali bez oborina. Mjestimice može u unutrašnjosti biti kratkotrajne magle, uglavnom u Posavini te po kotlinama Like i Dalmatinske zagore, a mala mogućnost postoji za sumaglicu i na moru srednjeg te dijelu južnog Jadrana. Vjetar slab, tek pod Velebitom kratko još umjerena bura. Jutro malo manje svježe

Do kraja tjedna sve više suhog vremena, a u danima vikenda kada će biti idealno za boravak na otvorenome, osobito u subotu. Stabilnije i sunčanije prilike donosi nam jačanje anticiklone, neće biti poremećaja u našoj blizini, barem do nedjelje.

PETAK

Ujutro i prijepodne barem djelomice, češće i pretežno vedro, osobito na istoku i jugu zemlje. Nešto promjenjive naoblake oko Kvarnera i na zapadu, ali bez oborina. Mjestimice može u unutrašnjosti biti kratkotrajne magle, uglavnom u Posavini te po kotlinama Like i Dalmatinske zagore, a mala mogućnost postoji za sumaglicu i na moru srednjeg te dijelu južnog Jadrana. Vjetar slab, tek pod Velebitom kratko još umjerena bura. Jutro malo manje svježe.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Bit će ponovno tog razvoja oblaka, ali vjerojatnost za lokalni pljusak je razmjerno mala. Zapuhat će prolazno slab do rijetko umjeren sjeveroistočnjak, ali će biti ugodno toplo s oko 19 °C.

Na istoku pretežno sunčano, malo više oblaka moguće na nebu u zapadnoj Posavini i oko slavonskog gorja. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a temperatura bez veće promjene, između 18 i 20 °C.

U Dalmaciji opet sunčanije na obali i otocima, dok će u zaleđu biti tornjastih oblaka iz kojih može pasti koji lokalni pljusak, pritom i zagrmjeti, ali rjeđe nego jučer. Mala je šansa da koji takav oblak stigne do obale. Zapuhat će slab vjetar s mora, a bit će uglavnom i malo ugodnije. Bit će oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja. Sunca i ovdje više uz obalu. Oblaka povremeno više u unutrašnjosti Istre, oko Učke te u Gorskom kotaru i Lici, a moguća je mjestimice tu i koja kap kiše ili kakav kraći grmljavinski pljusak. Temperatura slična ili malo viša od jučerašnje.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti za vikend povoljnija i stabilnija strana proljeća. Sunčanije, uglavnom suho, danju toplije, uglavnom malo iznad 20 °C. No, već u noći na ponedjeljak stiže novo jače naoblačenje s kišom i svježijim zrakom koji će obilježiti veći dio idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano i vedro te malo toplije do nedjelje, kada će postupno rasti naoblaka uz južinu, najprije na sjevernom dijelu. Uvod je to u vjetrovit i kišovit početak idućeg tjedna. Bit će pljuskova, nerijetko i grmljavine, moguće su nevere, a oblaci će se postupno razilaziti do srijede kada će ih rastjerati bura.

Više s weba

Pročitajte još

Image
hladna jutra

Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

Više s weba