PRIPREMITE KIŠOBRANE

Promjenjiv početak tjedna: U ponedjeljak i utorak oblačno uz kišu i pljuskove, u srijedu vedrije

24.4.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na Jadranu utorak kiša i pljuskovi, zatim barem djelomice sunčano. U Dalmaciji i dalje jugo, a na sjevernom dijelu će puhati jaka i vrlo jaka bura, a u srijedu će duž cijele obale imati i olujne udare. Temperatura do sredine tjedna malo niža, ali onda opet toplije

Uz pad tlaka zraka već su se jučer počeli skupljati oblaci, a ponedjeljak i utorak će obilježiti kiša i pljuskovi, lokalno i izraženi.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Danas umjereno ili pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima, koji će lokalno biti i izraženi, osobito poslijepodne na sjevernom Jadranu i u gorju. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, zatim krajem dana sjeverac, a duž obale umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo, a onda na sjevernom dijelu bura. Uz oblake i oborine dnevna temperatura će biti malo niža – većinom između 14 i 22 stupnja.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Još utorak česta, lokalno i obilna kiša, a zatim od srijede vedrije – bit će barem djelomice sunčano, a onda za vikend opet višak oblaka, povremeno i malo kiše i to izglednije u subotu navečer. Zapuhat će sjeverac uz koji će biti nešto svježije, ali već od petka smo opet na 20-ak stupnjeva.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Na Jadranu utorak kiša i pljuskovi, zatim barem djelomice sunčano. U Dalmaciji i dalje jugo, a na sjevernom dijelu će puhati jaka i vrlo jaka bura, a u srijedu će duž cijele obale imati i olujne udare. Temperatura do sredine tjedna malo niža, ali onda opet toplije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
manje oblaka

Vraća se proljeće uz sunce i iznadprosječno toplo, ali sljedećih dana na Jadranu mogući su pljuskovi

Više s weba