DORIAN RIBARIĆ

RTL-ov meteorolog otkriva kada nam dolazi snijeg: 'Bijelom Božiću uvijek se možemo nadati'

14.11.2022. u 20:33/ RTL Danas

'Mi smo se na blage zime već i navikli, posljednjih nekoliko godina. Samo su dvije bile oko ili malo hladnije od prosjeka u cijeloj zemlji. Zadnja takva bila je ona 2016./2017. tako da ne treba očekivati da će ova biti drukčija od toga. Ako idemo gledati prema nekim materijalima možemo reći da će zima biti malo toplija od prosjeka', rekao je

Hoće li nam zimska oprema i uopće trebati ove zime, voditelji RTL Danas razgovarali su s meteorologom RTL-a Dorianom Ribarićem.

Zimska oprema treba samo u zimskim uvjetima, a to su snijeg na cesti i poledica, kada nam stižu u Hrvatsku?

"Hladnoća nam malo kasni ove godine. Često se čuje studeni bez studeni, a nastavlja se to na ovu ekstremnu toplinu koju smo imali u listopadu. Ono pravo bablje ljeto, osobito na moru. Zimski uvjeti uskoro, ne još uvijek, temperature se polako, ali sigurno snižavaju te za vikend stižemo na neke prosječne vrijednosti u kopnenim krajevima, a to bi značilo za Gorane i one koji prolaze kroz Gorska područja da bi za vikend mogli vidjeti koju pahulju snijega. Od nedjelje će češće biti jutarnje nule i jutarnji mraz, a samim time i moguća poledica.", poručuje Ribarić.

Naš meteorolog objašnjava kakva će nam biti zima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se na blage zime već i navikli, posljednjih nekoliko godina. Samo su dvije bile oko ili malo hladnije od prosjeka u cijeloj zemlji. Zadnja takva bila je ona 2016./2017. tako da ne treba očekivati da će ova biti drukčija od toga. Ako idemo gledati prema nekim materijalima možemo reći da će zima biti malo toplija od prosjeka, ali čini se da bi siječanj mogao biti hladniji mjesec uz više oborina, odnosno to bi značilo da bi moglo biti više snijega", dodaje Ribarić.

Na neizostavno pitanje hoćemo li imati bijeli Božić, odgovara:

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

"Uvijek se možemo nadati bijelom Božiću."

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza

Više s weba