Bez hladnoće na vidiku

Stigao hladniji zrak, ali i dalje iznadprosječno toplo. Kiša tek idućeg tjedna

4.1.2023. u 7:10/ Dorian Ribarić

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve sunčanije uz izdizanje niskih oblaka. Vjetar će uglavnom izostajati, tek prema večeri zapuhati umjeren jugozapadnjak

Prave hladnoće nema na vidiku, ali se preko nas premjestio jedan oslabljeni frontalni poremećaj za kojim je stiglo ipak nešto hladnijeg zraka. Bit će i dalje iznadprosječno toplo, ali manje izraženo. Sve izraženiji je ponovno utjecaj prostrane anticiklone juga kontinenta, a tako će ostati sve do kraja tjedna.

SRIJEDA

Ujutro i tijekom prijepodneva uz dosta zaostalih oblaka, mjestimice još uvijek i maglu, osobito na krajnjem sjeveru Jadrana, po gorskim kotlinama i zapadnim predjelima unutrašnjosti. No, uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a na moru će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadni.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postupno sve sunčanije uz izdizanje niskih oblaka. Vjetar će uglavnom izostajati, tek prema večeri zapuhati umjeren jugozapadni. Temperatura niža, bit će svježije, ali i dalje je to iznadprosječno toplo za doba godine uz 11-12 °C, malo ispod 10 tek u višem gorju.

Na istoku barem djelomice pa i pretežno sunčano, suho i mirno. Temperatura i ovdje malo niža, bit će oko 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano i razmjerno toplo, između 14 i 16 °C, a možda će se malo svježije činiti na otocima uz umjeren sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sutra se napokon može očekivati smanjivanje naoblake pa i barem kraća sunčana razdoblja, iako će u unutrašnjosti Istre te uz njenu zapadnu obalu, kao i u Gorskom kotaru biti još ponegdje niskih oblaka. Vjetar ne odviše jak sjeverozapadni, a temperatura bez veće promjene, od 10 do 14 °C.

Upravo se čita

Image
boca zarade

Hrvatska naknada za povratnu ambalažu najniža je u Europi! Kod nas je 7 centi, u Finskoj 40

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ostaje i dalje neprimjereno toplo za doba godine, povremeno ćemo s južinom opet ići do 15 °C, no bit će to uglavnom bez oborina, za koja tek mala vjerojatnost postoji u gorskim područjima. Jutra će biti malo hladnija, mjestimice s maglom. Danju više sunca, osobito u petak, a kiša se očekuje tek na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Dok će u Dalmaciji prevladavati sunčano, oblačnije će ponovno biti na sjevernom dijelu, ponegdje oko Kvarnera sa slabom kišom ili rosuljom, u četvrtak moguću i na širem zadarskom području. No, pravo pogoršanje vremena, tj. prava izražena kišna epizoda uz jak vjetar stiže potkraj tjedna i to će zahvatiti cijelu obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
I dalje hladno

Uz orkanske udare bure na moru osjećaj debelih minusa, u ostatku zemlje tmurno

Više s weba