SUNČANO, BEZ KIŠE

Stiže nam proljeće! Temperature idu i preko 20 stupnjeva, idealno za boravak u prirodi

18.3.2023. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Na kopnu ostaje vrlo suho, a temperature rastu. Na moru povremeno može pasti vrlo malo slabe kiše, a vjetar će biti slab, povremeno umjeren

PROLJEĆE PRIJE SLUŽBENOG POČETKA

U anticikloni za vikend stabilno, u subotu većinom sunčano, a u nedjelju porast naoblake, ali svakim danom i sve toplije.

SUBOTA

Prijepodne u većini predjela pretežno sunčano, često i potpuno vedro, a vjetar će uglavnom izostati tek će mjestimice uz obalu biti slabog burina, u Slavoniji ponegdje i jugozapadnjaka. Nakon još jednog hladnog jutra prema sredini dana sve toplije.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, a vjetar će uglavnom izostati. Uz to će temperatura biti oko 16, 17 °C pa je dan idealan za boravak na otvorenom.

Image
11 DO 16 STUPNJEVA

Vikend proljetno topao, do nedjelje većinom i sunčan

Image
11 DO 16 STUPNJEVA

Vikend proljetno topao, do nedjelje većinom i sunčan

Većinom sunčano, uglavnom bez oblaka danas i na istoku zemlje, a uz slab, mjestimice i umjeren jugoistočnjak će temperatura i ovdje biti nekoliko stupnjeva viša.

Pravo proljeće i u Dalmaciji – tijekom cijele subote sunčano, vedro, bez vjetra ili tek ponegdje slab s mora. Temperatura između 14 i 18 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku, a vjetar će većinom izostati. Bit će ugodno s temperaturom između 12 i 16 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju uz južinu porast naoblake, ali neće biti sasvim oblačno i ostat će uglavnom suho, tek će malo kiše pasti lokalno u gorju. Temperatura će idućih dana rasti - i jutarnja i dnevna pa ćemo već sredinom novog tjedna danju opet biti na 20-ak stupnjeva, a ujutro iznad 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nedjelju porast naoblake, osobito na sjevernom dijelu gdje povremeno može pasti vrlo malo slabe kiše. Vjetar će biti slab, povremeno umjeren, a temperatura će i ovdje rasti pa će proljeće u cijeloj zemlji početi pravom proljetnom toplinom.

Sunce i toplina će idućih dana povoljno utjecati na naše raspoloženje pa dane pred nama iskoristite za boravak u prirodi ili radove u polju.

Više s weba

Pročitajte još

Image
MALA PROMJENA VREMENA

U početku tjedna čekaju nas tmurni oblaci i povremena kiša, bit će i malo svježije

Više s weba