PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Stiže nova ciklona, a s njom i promjena vremena! U gorju nas očekuje i prvi snijeg ove godine

16.11.2022. u 7:10/ Damjana Ćurkov Majaroš

Prijepodne u cijeloj zemlji oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a najviše oborina se očekuje na Kvarneru i u gorju gdje će mjestimice pasti i 50-ak litara po metru četvornom

Nova ciklona donijela je novu promjenu vremena pa će dan obilježiti oblaci, kiša i pljuskovi, lokalno i obilne oborine, a za vikend možemo očekivati i snijeg u gorju.

SRIJEDA

Prijepodne u cijeloj zemlji oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a najviše oborina se očekuje na Kvarneru i u gorju gdje će mjestimice pasti i 50-ak litara po metru četvornom. Puhat će slab od umjeren južni vjetar, na moru i jako jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno s kišom koja će prema kraju dana postupno prestajati, a mjestimice će se i naoblaka smanjiti. Zapuhat će vjetar sa sjevera, a temperatura do 11, 12 °C.

Image
PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA

Danas nas očekuje rijetko koja kap kiše na Jadranu, u unutrašnjosti opet magla

Image
PROGNOZA DORIJANA RIBARIĆA

Danas nas očekuje rijetko koja kap kiše na Jadranu, u unutrašnjosti opet magla

Na istoku zemlje većinom oblačno s oborinama. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, navečer sjeverni vjetar, a temperatura do najviše 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prave jesenske prilike - oblačno s kišom i pljuskovima, a obilna oborina moguća je u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo, uz južinu i danas toplo – na jugu i do 18, 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će prevladavati oblačno s kišom, lokalno i obilnom, ali oborina će prema kraju dana biti sve manje. Nakon južine će zapuhati sjeverozapadnjak, navečer i bura. Temperatura u gorju oko 11, 12, a na moru do 16 stupnjeva.

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak prolazno stabilnije, u unutrašnjosti ujutro magla, popodne sunčana razdoblja, ali već petak donosi novu izraženu promjenu. U gorju za vikend i zimske uvjete, odnosno nešto snijega i to uglavnom krajem subote i u noći na nedjelju. U ostatku unutrašnjosti kiša, lokalno i obilna, a posvuda početkom novog tjedna osjetno hladnije, uz jutarnje minuse će biti i mraza.

IDUĆIH DANA NA MOR

Na Jadranu u četvrtak sunčano, ali već u petak vrijeme po južini – oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim. Vrlo slično i u subotu, ali će jugo zamijeniti bura uz koju će već u nedjelju biti vedrije i hladnije, primjerenije studenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Vremenska prognoza, 14.6.2016.

Više s weba