hladna jutra

Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

30.1.2023. u 7:10/ Željka Pogačić Brckan

Nakon dakle vrlo hladnog jutra, s mrazom i povremenom i lokalnom maglom, sunčana razdoblja će biti sve češća i temperatura će postupno rasti. Vjetar će biti posvuda slabiji, na moru do umjerena bura

Nakon gotovo dva oblačna tjedna u nizinama, slijedi konačno jedan uz sunčana razdoblja. U zimskim mjesecima razvedravanje znači izraženije noćno ohlađivanje, stoga su na snazi za cijelu unutrašnjost i riječku regiju žuti meteoalarm DHMZ-a, zbog niskih jutarnjih temperatura. Kako upozoravaju, mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Stoga budite na oprezu.

U NASTAVKU DANA:

Nakon dakle vrlo hladnog jutra, s mrazom i povremenom i lokalnom maglom, sunčana razdoblja će biti sve češća i temperatura će postupno rasti. Vjetar će biti posvuda slabiji, na moru do umjerena bura.

Drugi dio dana u nizinskoj Hrvatskoj bit će sunčaniji, uz povremeno više oblaka na istoku. Vjetar će okrenuti na južne smjerove, što znači da će biti malo manje hladno: oko 3 °C u Slavoniji do oko 5 °C u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti Dalmacije će temperatura porasti do 8 °C. Na moru će i po podne ostati pretežno sunčano. Bura će i uz obalu okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak pa će se činiti ugodnije nego prethodnih dana, uz 10 °C na sjevernom Jadranu do 12 °C u Dalmaciji.

U NASTAVKU TJEDNA KOPNO:

Na kopnu će sve do četvrtka biti uglavnom sunčano uz vrlo hladna jutra i česti mraz, ali uz postupno sve više dnevne temperature. U drugom dijelu tjedna stiže promjena vremena: sa sjevercem će zahladiti, bit će oblačnije uz mjestimične i uglavnom slabe oborine. U petak će oborina na granici kiše i snijega biti još na zapadu, a u subotu očekujemo uglavnom kišu na istoku.

U NASTAVKU TJEDNA KOPNO:

Hladna zimska jutra očekuju se i na moru, osobito još u utorak na sjevernom Jadranu uz mraz. Sve do četvrtka na moru neće nedostajati sunčanog vremena. No u četvrtak, dakle, prolazno u Dalmaciju stiže slaba kiša, a u noći na petak i na sjeverni Jadran. Uz vjetar promjenjivog smjera, povremeno i prolazno jači, temperatura e neće znatnije mijenjati. Vikend se čini povoljniji nego što će biti na kopnu

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM

Danas tijekom dana svježije, osobito u unutrašnjosti. Do daljnjeg nestabilno razdoblje

Više s weba